Postavljena virtualna izložba

MICRO MACRO: Sudjeluje i pet umjetnika iz Istre

Predstavili su se Branka Popov Ostojić iz Medulina, Amina Konate Visintin iz Poreča, Mario Rosanda (Vinkuran), Adrijana Šuran (Poreč) i Adriana Carević (Poreč-Zagreb)

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Umjetnička skupina MICRO MACRO djeluje u Italiji, na Euganskim brdima od 1999. godine, gdje su počeli s postavljanjem prvih izložbi.

Uz predsjednika Alessandra Brusamolina rade na promicanju svih umjetničkih aktivnosti, a nerijetko tu surađuju i istarski umjetnici. Do danas su ostvarili bezbroj izložbi na području Italije s eminentnim imenima talijanske likovne scene.

Njihov moto je "L’Arte non si mette da parte!" odnosno "Umjetnost se ne ostavlja sa strane!"

Ove godine, drugi put zaredom, postavili su virtualnu izložbu gdje je sudjelovalo 45 umjetnika, pretežito iz Italije, a tu su svoje mjesto pronašli i istarski umjetnici: Branka Popov Ostojić iz Medulina, Amina Konate Visintin iz Poreča, Mario Rosanda (Vinkuran), Adrijana Šuran (Poreč) i Adriana Carević (Poreč-Zagreb).

Svaki je umjetnik mogao sudjelovati sa slikarskim, skulptorskim ili keramičkim radovima, bez ograničenja tehnike i stila.

Nastavak je to suradnje istarskih umjetnika s ovom talijanskom umjetničkom organizacijom da i tijekom ovih ne lakih korona-vremena se radi na promicanju i širenju umjetnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum