ZAGREB

Japanska bubnjarska senzacija Kodo vraća se 6. veljače u Lisinski

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svjetska bubnjarska senzacija Kodo gostovat će u nedjelju 6. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s novom predstavom "Tsuzumi" u sklopu turneje "Kodo One Earth Tour 2022", s repertoarom remek-djela koja su obilježila njihovih 40 godina postojanja.  

"Snagom i disciplinom, legendarni Kodo bubnjari svojim instrumentima na nezaboravnim nastupima već 40 godina prodiru do neslućenih širina i dubina duše ostavljajući bez daha publiku širom svijeta", stoji u najavi. U povodu 40. godišnjice postojanja, taj fascinantni sastav novom turnejom pronosi svijetom zvuk svojih divovskih taiko bubnjeva u glazbeno uzbudljivoj i spektakularnoj novoj predstavi, šireći posebnu glazbenu poruku različitim kulturama.

Tradicionalni japanski bubanj taiko, od kojih je najveći težak čak 300 kilograma i širok metar i pol, predstavlja poveznicu između prirode i čovjeka koja ne može biti bolje i preciznije dočarana nego umjetničkim formama izuzetno posvećenih Kodo bubnjara.

Bubnjarski sastav Kodo, čije ime znači "kucanje srca", ali i "djeca bubnjeva", majstori su te forme, koji su drevnu japansku kulturu katapultirali ravno u 21. stoljeće. Od svog osnutka 1981., ansambl Kodo održao je više od 6.000 nastupa u 50 zemalja diljem svijeta.

Turneja "One Earth: Tsuzumi" donosi novo kreativno poglavlje u umjetnosti skupine Kodo. Remek-djela koja su obilježila njihovih 40 godina, kao i izuzetna djela nastala posljednjih godina pokazat će publici svu širinu i dubinu ansambla Kodo i ponijeti je do Japana i topla zagrljaja otoka Sado, na kojem članovi usavršavaju svoje zapanjujuće vještine i tehnike uoči turneja. 

"Eterična, a istovremeno iskonska odzvanjanja ovog fascinantnog drevnog instrumenta moguće je doživjeti u njihovoj punoj veličanstvenosti samo uživo, osobito u novoj predstavi 'Tsuzumi' kojom će Kodo bubnjari, slijedeći korijene i podrijetlo taiko bubnja, svojom 'nebeskom grmljavinom' protresti cijeli Lisinski", poručuju iz Lisinskog.

Ulaz na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne Covid potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kuna moguće je obaviti na dan koncerta od 18 sati do 19.30 u prostorima Lisinskog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom