ZAGREB

Izložba skupine One Dollar Bill u labinskom DKC Lamparna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložbom "Il fiume Ping Pong e il lago Pong Ping" umjetničke skupine One Dollar Bill u petak u labinskom DKC Lamparna započinje trogodišnji ciklus izložbi "Akumulator 2".

Novi ciklus izložbi Galerije Lamparna, koji kurira Damir Stojnić, umjetnički voditelj Labin Art Expressa XXI, tematski obrađuje razinu energije ili izuzetnog napora kojeg umjetnik ulaže kako bi svoje djelo transponirao u sferu iznimnog i nesvakidašnjeg.

Skupina One Dollar Bill oformljena je 2016., a u njoj su Bojan Šumonja, Marko Jakše i Pierre Tol. Šumonja i Jakše su 2017. započeli zajednički slikati, što je rijetko na ovim prostorima, a posvećeni su traženju novih mogućnosti na području figurativnog izraza i vladaju velikim slikarskim formatima snažnog kolorističkog intenziteta i simboličkog naboja.

"Ideja o zajedničkom slikanju nastala je djelomično iz potrebe za ukidanjem individualnosti kao imperativa modernističkog umjetničkog kreda", napominje se u najavi.

U radu im se pridružio nizozemski muzičar i performer Pierre Tol, uz čiju će zvučnu site-specific instalaciju "Lying" izložiti svoje radove.

"Interes ovog umjetničkog trojstva je usmjeren na propitivanje statusa novca kao neprikosnovene vrijednosti društva potrošnje i spektakla", dodaje se.

Izložba, ostvarena u suradnji s Gradskom Galerijom Labin, gdje se također otvara jednim dijelom, bit će otvorena do 8. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini