ZAGREB

Izložba Mije Matijević “Nova kolekcija” otvara se u Galeriji Šira

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Izložba Mije Matijević pod nazivom “Nova kolekcija”, koja se otvara u utorak u zagrebačkoj Galeriji Šira, bavi se novi idolima i njihovih ideala.

Naziv izložbe i radovi koje obuhvaća, dio su Debordova društva spektakla: brze izmjene trendova, hiperprodukcije te nezaustavljivog plasiranja reklama koje dovodi do prekrcavanja vizualnog sadržaja u privatnom i javnom prostoru, objasnila je u predgovoru izložbe Hana Katanić.

Po njezinim riječima, "Nova kolekcija" ironično se osvrće na fikciju lagodnog života u kojem slikarica reinterpretira popularnu kulturu izvlačeći na površnu grotesku koja se skriva ispod plitke i ispolirane površine.

"Površnost zemaljskih užitaka utjelovljena je u plošnoj, retuširanoj i kolažiranoj modelaciji likova, čije su gumene impostacije iscenirane, ali klimave kao marionete, maske umjesto lica nose simbol paravana, a generički i ukočeni osmjesi uz iskreno naivne poglede samo su dio nastojanja da život prikažu idiličnim", ustvrdila je.

Mia Matijević (Požega, 1995.) studentica je druge godine diplomskog studijana Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi Tomislava Buntaka.

Posljednjih nekoliko godina aktivno izlaže na skupnim izložbama, a bila je i na rezidencijalnom programu De/konstrukcija slike u Leipzigu. Tijekom rujna i listopada 2019. izvodit će svoj projekt na programu Air Kaunas u sklopu CreArta u Kaunasu, u Litvi.

Organizirala je i vodila Likovni praktikum za studente Filozofskog fakulteta u Zagrebu te organizirala i vodila likovno-terapeutski program u Majčinskom domu Dječjeg doma u Nazorovoj. Dobitnica je više Rektorovih nagrada

Njezina izložba u Galeriji Šira bit će otvorena do 24. rujna.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum