ZAGREB

Izložba "Iz/van" Ruže Hodak, u Galeriji na katu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba "Iz/van" Ruže Hodak, dizajnerice odjeće koja se ovaj put predstavlja u likovnom mediju, postavljena je od ponedjeljka u Galeriji na katu Kulturno-informativnog centra.

Hodak izlaže crtež dug šesnaest metara koji, fragmentiran u četrdesetak manjih radova povezanih u jedinstvenu cjelinu, prati evoluciju jedne ideje koja se razvija u raznim smjerovima i pod raznim utjecajima. 

Autorica kroz rad prikazuje misli, emocije i doživljaje kroz određeni vremenski period, ali i donosi "suvremeni zapis egzistencije u tanak i plitak otisak u urbanoj Altamiri našeg postanka i naša neuništiva potreba za ostavljanjem traga".

Kako se ističe u najavi, razlomljenost jedne velike slike ili temeljne vizije koja joj prethodi te spajanje istih u veću ili dužu cjelinu, samo je drugi mediji u kojem Ruža Hodak ostvaruje svoje radove. 

"U radu koji izlaže u Galeriji na katu pokazuje svoju sklonost k eklekticizmu raznih crtačkih stilova koji na koncu postaju motivi na tkanini od koje nastaje uporabni modni predmet", dodaje se.

Ruža Hodak apsolvirala je povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i magistrirala dizajn tekstila i odjeće na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Dugogodišnjim radom u tekstilnoj industriji  kao modna dizajnerica sudjelovala je u nizu modnih revija, a kao modna ilustratorica surađivala je za mnoge modne časopise.  

Članica je ULUPUH-a od 2004. godine, a od 2005. članica je Hrvatske zajednice  samostalnih umjetnika. Izlaže na skupnim i samostalnim izložbama, a pokrenula je  i nekolicinu umjetničkih projekata.

Njezina izložba u KIC-u će biti otvorena do 25. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of