ZAJEDNICA TALIJANA U PULI

I POLESANICH VA IN VACANZA. Nova predstava dua Blašković-Juričić: Zabavno, ležerno, pitko, ali ne i plitko

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Zabavno, ležerno, pitko, ali ne plitko, upravo kao i u prošlom njihovom božićno-novogodišnjem naslovu, tada posvećenom blagdanima. Tako je bilo u ponedjeljak navečer na predstavi u pulskoj Zajednici Talijana.

Avanture obitelji Polesanich, koji se sada, ništa čudno, spremaju za odmor, "I Polesanich va in vacanza" prikazali su Petra Bernarda Blašković, Luka Juričić, te ovoga puta i mlada, friško diplomirana glumica Ivona Bulešić.

Puležanska varijanta istrovenetskog dijalekta, niz duhovitih dosjetki, replika, razigrano i veselo, ali uz inteligentan humor, sastavni su dio ove predstave odigrane za Ferragosto u pulskoj Zajednici Talijana.

Ovi su supružnici dobili poklon od unuke - putovanje. I tu se dešava čitav niz pustolovina, prikazanih na vrlo zabavan način, živopisno, uz pjesmu, razigrani scenski pokret i veselje. No, na kraju se ispostavlja da je sve to bio samo san. Kakvo putovanje, njima je kupalište Stoja najveća radost.

U nešto više od sat vremena trajanja svojim su spontanim nastupom razveselili brojnu publiku, jer se u Zajednici Talijana tražila stolica više.

Petra i Luka već su zajedno glumili u nekoliko predstava, od onih dječjih, na Monte Libriću, potom one posvećen Alidi Valli. Petra je prvakinja Drame HNK-a Osijek, poznata i po predstavama Istra Inspirita, raznim scenskim uprizorenjima po istarskim gradovima i mjestima.

Luka Juričić poznato je ime Teatra Naranča, kao i po predstavama u Istarskom narodnom kazalištu, a sada je umjetnički voditelj Lude kuće. Ivona Bulešić glumila je u INK-u, Teatru Naranča, Birikini…

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lena Modrušan, svjetla Luka Juričić, a glazbu Andrej Pezić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum