ZAGREB

"Hrvatske vile i vještice" Kazališta Prijatelj premijerno u CeKaTe-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstava za djecu "Hrvatske vile i vještice" Kazališta Prijatelj u režiji Hrvoja Zalara, šaljiv prikaz popularnih likova iz narodne predaje, premijerno će biti izvedena u utorak, 3. studenog, u Centru za kulturu Trešnjevka.

Kako se ističe u najavi, predstava "Hrvatske vile i vještice" šaljivo je "znanstveno" predavanje obogaćeno uprizorenjima hrvatskih usmenih narodnih priča i legendi u kojima se pojavljuju ti, svakako najpopularniji, ženski likovi mitova i bajki.

Djeca će u ovoj predstavi na zabavan i duhovit način saznati neke činjenice o njihovom izgledu, karakteru, i sklonostima.

"Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj ćemo predstavi saznati da i jedne i druge mogu pomagati, ali i naškoditi ljudima", stoji u najavi. "Zato je pametno biti u dobrim odnosima s njima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, a svijet bez vila i vještica bio bi jako dosadno i ružno mjesto", dodaje se.

Ideje za dramatizaciju preuzete su iz narodnih priča koje su sakupili Jozo Vrkić, Vid Balog, Darinka Hanžek, Josip Kekez, Joža Skoka i drugi.

Dramatizaciju i režiju potpisuje Hrvoje Zalar, scenski pokret Maja Đurinović, a glume Anja Đurinović Rakočević, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar.

Predstava je produkcija Kazališta Prijatelj.

Sve predstave u Centru za kulturu Trešnjevka izvode se uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum