ZAGREB

Praizvedba predstave "Glas ljubavi" u izvedbi Kostadinke Velkovske

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Istaknuta glumica Kostadinka Velkovska vraća se na kazališnu scenu nakon dvije godine s predstavom "Glas ljubavi" u režiji Borisa Svrtana, čija će praizvedba biti u četvrtak, 1. travnja, u Centru za kulturu Trešnjevka.

Kako se ističe u najavi, predstava je spoj poezije, glazbe i pjesama posvećenima plemenitoj i vječnoj ljubavi u glumačkoj interpretaciji Kostadinke Velkovske koju na sceni prati glazbenik Toni Eterović, ujedno odgovoran za izbor glazbe.

U vremenu provale izopačene realnosti, kada su - od sve buke civilizacije - napetost daha, trepet i tišina najjasnije frekvencije, navike vode bitke za opstanak, konvencije padaju u vodu, govori društva, kulture, tehnologije, imaju nejasan doseg, stoji u najavi.

"A tu napetost daha, puls egzistencije ima kao svoju samo pjesma. Poezija. Samo je poezija iskonski povezana s disanjem. Pjesma uspostavlja ritam disanja, širi u partnerstvu s jezikom udisaje i izdisaje duše, proživljenih stvari od ekscesnih do blagih, najobičnijih predmeta koji kao da su živi, u prostor širi od sebe", dodaje se.

U kolopletu pjesama Kostadinke Velkovske, predstavu "Glas ljubavi" čine stihovi vizionarski ili ispovjedni, poneki opći, neki narativni, neki intimni i neki ekstatični – živa, obnovljiva energija.

Dramaturgiju potpisuje Vesna Đikanović.

Predstava je koprodukcija Kazališne družine "Leda", B GLAD produkcije i Centra za kulturu Trešnjevka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini