RIJEKA

HNK Zajc predstavio sezonu na Filozofskom fakultetu u Rijeci

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Filozofskom fakultetu u Rijeci u četvrtak je HNK Ivana pl. Zajca predstavio nove kazalište sezone 2021./ 2022. a članovi ansambala izveli su ulomke predstava.

Događanje je organizirano u sklopu projekta Pertpetuum agile, kojim se nastoji riješiti problem nedovoljne zastupljenosti stručne prakse u studijskim programima posebno na preddiplomskoj razini Filozofskog fakulteta u Rijeci što rezultira nedostatnim kompetencijama studenata prilikom uključivanja na tržište rada.

Studentima i nastavnicima su intendant HNK Marin Blažević i ravnatelji te članovi ansambala predstavili nove predstave u pripremi te pozvali na dolazak u kazalište. Izveden je ulomak iz opere "Čarobna frula" te je demonstriran baletni class.

Projekt je financiran bespovratnim iznosom od 3,2 milijuna eura u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“.

Trogodišnji program osmislili su članovi Odsjeka za povijest, Odsjeka za povijest umjetnosti, Odsjeka za germanistiku i Odsjeka za talijanistiku primarno radi potreba studenata tih studijskih programa, međutim, modaliteti razvoja stručne prakse bit će primjenjivi i za ostale studijske programe koji se izvode na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Kako bi se ostvarili zadani ciljevi projekta, uz Filozofski fakultet u Rijeci u projektu sudjeluje još osam partnerskih organizacija u kojima će se izvoditi stručna praksa. To su, uz HNK, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Osnovna škola Vežica, Srednja talijanska škola – Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Zajednica Talijana i Udruga Žmergo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom