SISAK

Drive in kultura starta u Sisku, a potom u Puli, Osijeku i Zagrebu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Treće, dosad najveće, izdanje Drive in kulture, festivala koji spaja američku pop i filmsku kulturu, počinje u petak i subotu, 6. i 7. svibnja u Sisku, a nakon toga obići će Pulu, Osijek i Zagreb.

Posebnost ovoga festivala, ističu organizatori, savršen je spoj nostalgičnog dijela američke pop kulture, drive in kina iz 50-ih godina i užitka gledanja vrhunskih filmova recentne kinematografije.

Obogaćen pomno osmišljenim show programom s kabrio-maskotama i zabavnim voditeljima, festival je prilagođen svim naraštajima, dodaju.

Organizatori festivala iz produkcijske kuće Sabmarine i za treće izdanje festivala najavljuju vrhunska domaća i strana filmska ostvarenja, koja će pod vedrim nebom u komforu vlastitoga automobila prvi moći pogledati posjetitelji u Sisku, na parkiralištu Park&Ride.

Program u petak otvara kratkometražni film "Južno voće" Josipa Lukića, nakon kojega slijedi dugometražni film "Murina" Antonete Alamat Kusijanović, dobitnik nagrada na svjetskim festivalima poput Cannesa, CinEasta, Hamptonsa te na Pulskom filmskom festivalu.

Subotnji program namijenjen je djeci, koju će na velikom platnu drive in kina zabaviti film "Neparožderi", češko-slovačko-hrvatska koprodukcija u režiji Galine Miklínove.

Uz filmove publiku očekuju i mnoga iznenađenja, a kroz program će ih voditi mladi glumci Tea Harčević i Marko Kasalo.

Nakon Siska, gdje je ulaz u drive in kino besplatan, Drive-in kultura seli se u Pulu (13. i 14. svibnja), Osijek (20. i 21. svibnja) i Zagreb (27. i 28. svibnja).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom