dvobroj

Časopis Most posvećen Borisu Domagoju Biletiću

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Boris Domagoj Biletić

Boris Domagoj Biletić


Nedavno je objavljen novi dvobroj časopisa Most/The Bridge 1-2/2021. s temom: Boris Domagoj Biletić. Časopis je dostupan za čitanje i u mrežnoj verziji. Prvi ovogodišnji broj časopisa posvećen je Borisu Domagoju Biletiću i njegovim pjesmama na španjolskom jeziku koje je prevela vrsna poznavateljica španjolskog jezika i kulture Željka Lovrenčić. Dr. Boris Domagoj Biletić, predsjednik Istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika, glavni urednik časopisa "Nova Istra" književnik je, urednik, književni povjesničar, esejist, višestruko nagrađivan za svoja djela.

Osnovno i srednje obrazovanje (gimnaziju) i Pedagošku akademiju završava u rodnome gradu; zatim diplomira i magistrira s temom iz suvremene hrvatske književnosti na današnjemu Odsjeku za kroatistiku i južnoslavenske filologije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirao je na istom fakultetu. Živi i stvara u Puli, a u Rovinju je ravnatelj Gradske knjižnice "Matija Vlačić Ilirik".

Most/The Bridge časopis pokrenut u Zagrebu 1966. u nakladi Društva hrvatskih književnika, sa svrhom da se hrvatska književnost predstavi na europskoj i svjetskoj kulturnoj sceni. Utemeljitelj i prvi glavni urednik bio je Slavko Mihalić, a nakon njega uređivali su ga Ante Stamać (1972.-74.), Branimir Bošnjak (1975.-80.), Zvane Črnja (1981.-85.), Ivan Pandžić (1985.), Milivoj Solar (1986.-88.), Slobodan Prosperov Novak (1989.-93.), Dražen Katunarić (1994.–2002.), Srećko Lipovčan (2003.-08.) i Davor Šalat (od 2008).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater