ZAGREB

Cantus Ansambl 13. prosinca gostuje u Ljubljani

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Eminentni ansambl za suvremenu glazbu Cantus Ansambl gostovat će u ponedjeljak, 13. prosinca, u Ljubljani, gdje će na festivalu "Slowindovo proljeće" održati koncert pod ravnanjem Berislava Šipuša, a tom prilikom bit će praizvedena skladba hrvatske skladateljice Ivane Kiš.

Kako se ističe u najavi, bit će to završni koncert "Slowindovog proljeća", festivala koji organizira cijenjeni slovenski puhački kvintet Slowind, ove godine osmi put i to uz festivalski podnaslov Oxygenated perfluorocarbons.

Na Cantusovom programu bit će djela Rubena Radice, Vite Žuraja, Tomislava Olivera, Ivane Kiš, Krešimira Seletkovića i Berislava Šipuša, koji će i dirigirati koncertom.

Skladba Ivane Kiš, "na na na na", tom će prigodom biti praizvedena.

Gostovanje u Ljubljani tek je dio ovosezonske suradnje cijenjenog hrvatskog ansambla za suvremenu glazbu, koji je nedavno proslavio 20. rođendan, i slovenskoga puhačkog kvinteta Slowind, koji je osnovan 1994. i jedan je od najaktivnijih slovenskih sastava na području suvremene glazbe.

Cantus Ansambl će na završnom koncertu svoje sezone, 9. svibnja 2022. godine, u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Zagrebu, uzvratiti gostoprimstvo - tom će prigodom Slowind izvesti djela Nine Šenk, Vinka Globokara i Larise Vrhunc, a zatim će hrvatski i slovenski ansambl nastupiti zajedno u novoj skladbi koju posebno za njih piše Srećko Bradić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum