LIBRIĆ NA SAJMU

Bogat dječji program 25. Sa(n)jam knjige u Istri: GOTOVO TRI TISUĆE NASLOVA DJEČJE LITERATURE

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Dječji program Librić na Sajmu povezuje dvije sajamske i festivalske manifestacije, Sa(n)jam knjige u Istri i Monte Librić. I ovo zimsko izdanje Monte Librića prepoznatljivo je po nastupima Bake Librić s kojima Gordana Trajković, kao glavni lik najdugovječnijega programa Monte Librića, i na Sajmu uz pregršt novih priča razbuđuje (Priča za dobro jutro) i uspavljuje (Priča za laku noć) svoju publiku

 

Obljetničko, 25. izdanje Sa(n)jam knjige u Istri ove godine će se održati od 5 do 15. prosinca u Domu hrvatskih branitelja. Uz ugledna imena svjetske i domaće književnosti i mnoštvo popratnih događanja, program je ispunjen i zbivanjima za djecu. Pulski sajam redovito posebnu pažnju posvećuje najmlađoj publici. Motivira je na čitanje i osvještava o vrijednostima koje knjiga ima. Stoga, uz najbolje naslove književne produkcije namijenjene djeci, na zabavan i maštovit način uvodi publiku u svijet knjiga. Dječji program Librić na Sajmu povezuje dvije sajamske i festivalske manifestacije, Sa(n)jam knjige u Istri i Monte Librić. I ovo zimsko izdanje Monte Librića prepoznatljivo je po nastupima Bake Librić s kojima Gordana Trajković, kao glavni lik najdugovječnijega programa Monte Librića, i na Sajmu uz pregršt novih priča razbuđuje (Priča za dobro jutro) i uspavljuje (Priča za laku noć) svoju publiku.

Veliki izbor edukativnih slikovnica

Najmlađe će na Sajmu dočekati gotovo tri tisuće naslova dječje literature. Očekuje se iznimno veliki izbor edukativnih slikovnica, poučnih priča s briljantnim ilustracijama za roditelje i djecu. Bit će tu i stručne knjige te edukativne slikovnice koje progovaraju o gorućim pitanjima današnjice poput klimatskih promjena i ekologije, lektirna izdanja, ali i literatura na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

U putovanje knjigama i čarobnim prostranstvima riječi i slova najbolje će povesti Baka Librić, koja je za ovogodišnje druženje pripremila pregršt zanimljivih knjiga i čudesnih priča, a osim u čitanju mališani će moći uživati i u prekrasnim ilustracijama sjajnih domaćih i stranih ilustratora. Uz popularnu Priču za laku noć, koja će se svakodnevno održavati u 19 sati u Plavom salonu Doma hrvatskih branitelja, Baka Librić ove godine pripremila je i Priče za dobro jutro. Na jutarnje priče dobrodošli su svi od 9. do 13. prosinca u 9 sati ujutro.

U školskom tjednu Sajma, od 9. do 13. prosinca, jutarnji termin u 10 sati rezerviran je za učenike nižih razreda osnovne škole i zabavan program Piknik sa Sedinom. Neustrašivim pričama i zabavnim igrama, Sedina Cerovac motivirat će djecu na čitanje uz nova ili obnovljena izdanja hrvatskih nakladnika.

Sveti Nikola na Sajmu

U poslijepodnevnim satima, svaki dan Sajma od 17.30 sati, a vikendima i ujutro od 10.30 sati na repertoaru dječjeg programa je "Kolektivno maštanje i ludovanje". Uz različite goste, na nekonvencionalan, otkačen način, Sedina Cerovac otkriva najzabavniju stranu književnosti za djecu. Sedina će tako mališanima povezujući priče u harmoničnu cjelinu riječi, slike i zvuka, pokazati kako čitanje može biti vrlo zabavno.

Mjesec darivanja na Sajmu uveličat će i dolazak Svetog Nikole. Miljenik djece tako će u predvečerje, 6. prosinca od 17.30 sati darivati - knjigom! Knjige za djecu toga dana bit će dostupne po dodatnom popustu na već snižene naslove.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of