ZAGREB

Besplatne projekcije "Našeg doma u divljini" uz gostovanje redatelja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dokumentarni film "Naš dom u divljini" imat će za vikend u zagrebačkom Dokukinu KIC te riječkom MO Kozala posebne besplatne projekcije, uz gostovanje redatelja Radua Ciorniciuca. 

Posebnom nagradom žirija za kameru na Sundanceu i Velikim pečatom regionalne konkurencije ZagrebDoxa ta "poetična kronika" propasti jednog načina života, prikazuje mnogobrojnu obitelji koja živi u divljini jedinstvenog urbanog parka prirode Văcăresti.

Kada vlasti odluče intervenirati u njihov ekosustav, moraju preseliti u Bukurešt, iza sebe ostavljaju suživot s prirodom i životinjama, identitet im je stavljen na kušnju, gube osjećaj slobode, a mijenjaju se i obiteljski odnosi.

Kako se ističe u najavi, ta istovremeno dirljiva, pomna i odmjerena studija gentrifikacije promatrana je iz perspektive obitelji koja iznenada gubi svoju slobodu i nastoji se priviknuti na novi život koji nije tražila.

Projekcija uz gostovanje i razgovor s redateljem nakon filma održat će u Zagrebu i Rijeci u petak u 19 sati.

Ulaz je slobodan, a gostovanje je organizirano u suradnji s KineDokom, alternativnom distribucijom europskih dokumentarnih filmova koja okuplja oko 180 netradicionalnih prikazivačkih mjesta u šest europskih zemalja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini