DVA TJEDNA DO POČETKA

ARENA SE PRIPREMA ZA FILMSKI FESTIVAL. Stolice se postavljaju s razmakom. Dozvoljeno 1.800 sjedala, a možda i 2.200

| Autor: Zoran ANGELESKI

Dva tjedna uoči početka 67. Pulskog filmskog festivala, u bitno relaksiranim uvjetima pandemije koronavirusa, naveliko traju pripreme u Areni, toj, kako joj se zna tepati, najljepšoj filmskoj pozornici na svijetu. Već je montirana konstrukcija velikog platna, a danas su se počele postavljati stolice u parteru.

Umjetnički ravnatelj nedavno je izjavio da epidemiološke mjere dopuštaju kapacitet od 1.800 sjedala, iako bi prema površini taj broj mogao biti i nešto veći, a što priželjkuju filmofili i zaljubljenici u gledanje filmova pod otvorenim nebom.

Naime, načelnik istarskog stožera civilne zaštite Dino Kozlevac potpisao je prije osam dana, 25 lipnja, odluku u kojoj se, među ostalim, navodi da manifestacije "na otvorenom prostoru podnose do 20 osoba na 100 četvornih metara" te da je "tako dobiveni ukupni broj na određenom prostoru dozvoljen".

Budući da Arena - taj najveći i najsačuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj - ima oko 11.000 četvornih metara, maksimalni kapacitet u korona uvjetima mogao bi iznositi 2.200 ljudi.

Festival će se održati od 18. do 26. srpnja na tradicionalnim lokacijama u Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu, a festival u pulskom amfiteatru u subotu 18. srpnja otvara hrvatska premijera hrvatsko-švicarskog filma "Mare" redateljice Andree Štake, s Marijom Škaričić i Goranom Navojcem u glavnim ulogama.

U Hrvatskom programu predstojećeg filmskog festivala, za Zlatne Arene natjecat će se 16 filmskih naslova, od kojih pet u programu "Hrvatskog filma" i 11 u programu "Manjinskih koprodukcija".


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of