RIM

Alessandro Baricco objavio da boluje od leukemije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Talijanski romanopisac, dramatičar, književni kritičar, esejist, glazbeni kritičar i redatelj Alessandro Baricco, na društvenim je mrežama objavio da boluje od leukemije.  

Autor je nekoliko bestselera, a posebno je u svijetu poznat po djelima "Svila", "Bez krvi" i "Mlada nevjesta".  

Rođen je 25. siječnja 1958. godine u Torinu, a samo dva dana prije 64. rođendana pisac je na društvenim mrežama tijekom vikenda napisao da mu je prije otprilike pet mjeseci dijagnosticirana kronična mijeloična leukemija.

Bolest je to u kojoj stanica u koštanoj srži postane kancerogena (maligna) i proizvodi veliki broj nenormalnih granulocita (vrsta bijelih krvnih stanica).

Baricco je objavio i da bi mu u sljedećih nekoliko dana trebale biti transplantirane matične stanice njegove sestre.

"Liječnici su odlučni u namjeri da me izliječe i ostavljaju dojam da bi u tomu mogli vrlo brzo uspjeti", napisao je.

Međunarodnu slavu Baricco je stekao prvenstveno kao pisac, romanom "Svila" iz 1996., koji je bio iznimno uspješan i na engleskome govornom području.

Strastveni je ljubitelj klasične glazbe, a karijeru je započeo kao književnik objavivši dva eseja iz područja glazbene kritike. U devedesetima se posvećuje pisanju romana koji mu donose svjetsku slavu: “Kule od bijesa” (1991.), “Ocean more” (1993.), “Svila” (1996.), “City” (1999.) i “Bez krvi” (2002.). Roman "Mlada nevjesta" objavio je 2020.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater