sveta srca

KUD Lino Mariani izveo operne arije uz sjajne soliste

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Kulturno-umjetničko društvo ''Lino Mariani'' održalo je koncert opernih arija u muzejsko-galerijskom prostoru Svetih srca, zajedno sa studentima, solistima iz Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Predstavili su se muški, ženski i mješoviti zbor ovoga KUD-a uz dirigente Georgie Goldin i Ronalda Brausa, koji se se predstavili i kao solo pjevači te mandolinisti pod vodstvom Clare Chiare Cerin Šišić. Za klavirsku je pratnju bio zadužen Sandro Vešligaj.

Iako bi zboru "Lino Mariani" bio potreban pomladak, novi glasovi i snage, upravo zahvaljujući studentima-solistima priređena je koncertna večer koja je premašila očekivanja.

(Snimila Vanesa Begić)(Snimila Vanesa Begić)

KUD "Lino Mariani" je najdugovječniji KUD, njegov muški zbor najstariji zbor u Puli, 75 godina mu je tek, odabrao je ovoga puta zanimljiv repertoar klasične glazbe, što je vrlo kvalitetno izvedeno.

Uz voditeljicu, pulsku glumicu s osječkom adresom Petrom B. Blašković, koja je vrlo nadahnuto najavljivala točke, održana je, nakon dužeg vremena, opet jedna kvalitetna zborska večer. Jedna od najboljih KUD-a "Lino Mariani" u zadnje vrijeme, jer u prošlim se njihovim nastupima - izuzev pojedinaca i dirigenata, osjećao pomalo zub vremena. No, ovoga su puta, u simbiozi s mladima, pokazali snažan i dobro pripremljeni nastup.

Od Bellinijevih arija, Lisinskog, Rossinija, Verdija, Zajca, Puccinija, Bizeta, izveden je niz poznatih arija, a završilo je uz zdravicu - "Brindisi" iz "Traviate".

Vešligaj je bio više od korepetitora, pažljiv, nenametljiv, a opet vrlo važna karika u tim nastupima.

Navedimo i soliste: Josipa Krajačića, Mattea Škabića, Antonia Bogojevića, Vanja Turner, Ana Balog, Luka Žiberna - mlade snage koje su pokazale zavidne glasovne mogućnosti.

Za organizaciju, kako je više puta istaknuto, bila je zaslužna predsjednica KUD-a Loretta Godigna, a pozdravne su riječi uputili pulski dogradonačelnik Bruno Cergnul, dožupanica Jessica Acquavita i potom Marin Corva, uime Talijanske unije. Mnogi su po završetku komentirali da je ovo jedna od najuspješnijih koncerata ovoga KUD-a zadnjih godina i da se takvi koncerti, uz s(p)retnu simbiozu s mladima, trebaju održavati češće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum