ADC Award

Još jedno zlato: Studiju Tumpić/Prenc najstarije priznanje struke na svijetu

| Autor: Mladen RADIĆ
Robert Andrew Anderson, Sara Prenc Opačić i Anselmo Tumpić u Gotham Hallu (Promo)

Robert Andrew Anderson, Sara Prenc Opačić i Anselmo Tumpić u Gotham Hallu (Promo)


Studio Tumpić/Prenc osvojio je jedno od najvećih priznanja za dizajn, ujedno i najstarije u svijetu – ADC Award kojim njujorški Art Directors Club već 103 godine odaje počast najboljim kreativnim talentima i revolucionarnim radovima na području dizajna i raznih kreativnih disciplina.

Rovinjskom je studiju dodijeljen Gold Cube, zlatno priznanje u kategoriji pakiranja za dizajn ambalaže ekstradjevičanskog maslinovog ulja Istriana proizvođača E Pluribus Unum.

Žiri, sastavljen od priznatih svjetskih stručnjaka na polju kreativne industrije, honorirao je ideju kutije Istriane koja naglašava vezu s prošlošću kroz oblik specifične rimske amfore u kojoj se pohranjivalo maslinovo ulje. Boca prikazuje rekonstrukciju raznih dijelova amfore spojenih u smislenu cjelinu, a time je simbolično i fragmentima zaboravljenog znanja dan život suvremenom maslinarstvu.

Istriana, Studio Tumpić-Prenc (Promo)Istriana, Studio Tumpić-Prenc (Promo)

Direktorica Sara Prenc Opačić i kreativni direktor Anselmo Tumpić primili su nagradu u povijesnoj njujorškoj dvorani Gotham Hall, a svečanosti je nazočio i Robert Andrew Anderson, vlasnik brenda Istriana. Dodjela nagrada održana je u sklopu Creative Weeka, najvećeg okupljanja kreativaca u Sjedinjenim Državama.

Creative Week nudi niz predavanja, radionica i panela osmišljenih da potaknu raspravu, razmišljanja i povezivanja u industriji oglašavanja i dizajna, no prostire i crveni tepih zbog dodjele tri međunarodno priznate nagrade za najbolje radove u jednoj godini.

- Ovo je golem uspjeh za nas jer dobili smo baš zlato na jednom od najvažnijih festivala u svijetu te na najbolji način predstavili Hrvatsku. Dosad smo bili nagrađeni mnogo puta, pa i za spomenuto pakiranje, ali ovo je doista veliko priznanje, izjavili su Sara Prenc Opačić i Anselmo Tumpić uz koje su ove godine u konkurenciji za nagrade bili i neki od najpoznatijih svjetskih brendova kao što su Adidas, Google i Apple.

Ovim uspjehom nastavljen je niz nagrada projekta Istriana koji je rovinjski studio realizirao s partnerima Wine & Industrial Packaging i CMG Digital. Posljednjem priznanju prethodili su Pentawards, Best color of the year by Pantone x Pentawards, Dieline Awards, D&AD, LIA Awards te tri zlata u tri različite kategorije na natjecanju IdejaX u sklopu Dana komunikacija.

Uz to, Studio Tumpić/Prenc bio je prošle godine najnagrađivanija hrvatska agencija na međunarodnim natjecanjima, a na Danima komunikacija najuspješnija nezavisna agencija u Hrvatskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom