u petak

Međunarodni znanstveni skup "Valvasor u Istri"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Međunarodni znanstveni skup "Valvasor u Istri/Valvasor in Istria/Valvasor v Istri" održat će se u petak, od 9.30 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, koji je i organizator ove manifestacije uz Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Odsjek za povijest i Istarsku županiju.

Nakon pozdravnih riječi u 9.30 sati Gracijana Kešca, ravnatelja Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, Roberta Kurelića, predsjednika Organizacijskog odbora sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Vladimira Torbicu pročelnika Odjela za kulturu i zavičajnost, u prvom će dijelu izlaganja imati Sunčica Mustač i Katarina Marić (Povijesni i pomorski muzej Istre), te nakon njih Neven Budak (Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci).

U drugom dijelu izlaganja će imati Milan Pelc, Robert Kurelić, Laura Casella, Vlasta Zajec, Slaven Bertoša i Jedert Vodopivec Tomažič. Nakon pauze, od 15 sati u završnom dijelu izlaganja će održati Danijela Doblanović Šuran, Marija Crljenko Mogorović, Nataša Nefat i Josip Višnjić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater