SPLIT

HNK Split: Premijera baletne predstave "La stravaganza/Noces" 27. svibnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Baletna predstava "La stravaganza / Noces" francuskog koreografa Angelina Preljocaja premijerno će biti izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u subotu, 27. svibnja, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

To je ujedno i posljednja ovosezonska baletna premijera te kazališne kuće, a publika će imati priliku pogledati dvije koreografije poznatog svjetskog baletnog umjetnika. U prvom dijelu pod nazivom "La Stravaganza" Preljocaj se bavi temom imigracije gdje prošlost upada u budućnost, dok u drugome, "Noces", preispituje svadbene rituale.

"Ovom premijerom završavamo sezonu na glamurozan način jer Angelin Preljocaj jedan je od najvećih koreografa današnjice", istaknuo je ravnatelj Baleta splitskog HNK-a Ilir Kerni. Naglasio je da je predstava jedna od najvećih koreografskih kreacija francuskog koreografa albanskih korijena te ju je zato i odabrao za kraj sezone.

"Ova premijerna baletna predstava na splitskoj sceni bit će zabilježena kao povijesna", smatra Kerni, dodajući da je ova Preljocajeva predstava "drugi svijet".

Kerni je izvijestio kako ovom premijernom baletnom predstavom završava i njegov četverogodišnji mandat ravnatelja Baleta u splitskom HNK-u.

"Dao sam maksimalno od sebe sve što sam mogao u dovođenju u Split renomiranih svjetskih baletnih umjetnika kako bi se podigla razina baleta u Splitu. I vjerujem da sam u tomu uspio", poručio je Kerni.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of