ZAPLESALI ISPOD DUGE

BUZET: Završna priredba polaznika Baletne škole Iskrice Na satovima baleta uče se osnove klasičnog baleta, ali se istovremeno razvija i koordinacija, muzikalnost i kreativnost kod djece

Završnom priredbom "Ispod duge", polaznici Baletne škole Iskrice predstavili su se brojnoj publici u velikoj dvorani buzetskog Narodnog doma. Uvodno je voditeljica Baletne škole Daša Grbović nastupila u koreografiji "Adagio", a posjetitelji su potom imali priliku vidjeti što je sve dvadeset i pet polaznika iz Buzeta naučilo i koliko toga savladalo kroz godišnji rad.

Plesali su se koraci i pokreti iz osnove klasičnog baleta, predstavili su se i koreografijama na muziku iz baleta "Orašar" na glazbu Petra Iliča Čajkovskog, vrtićka grupa je u koreografiji "Ples Šećerne vile" dobila ove godine treće mjesto na sedmom izdanju županijskog natjecanja plesnih grupa u modernom plesu za djecu do deset godina, popularnoj Plesomaniji u Buzetu, a školska grupa se predstavila koreografijom "Valcer cvijeća".

Koreografije potpisuje voditeljica Baletne škole Daša Grbović, koja se ovom prigodom zahvalila svima koji su podržali njihovu baletnu priču i zajedno s njima zaplesali ispod duge.

Na satovima baleta, rekla je Grbović, uče se osnove klasičnog baleta, ali se istovremeno razvija i koordinacija, muzikalnost i kreativnost kod djece, za mlađe uzraste je prilagođen program tako da se program klasičnog baleta kombinira s ritmikom i plesom. Balet je idealan za djevojčice i dječake u ranom uzrasnom razdoblju jer pored gracioznosti, gipkosti i koordinacije pokreta, razvija muzikalnost i osjećaj za ritam, potiče pravilan fizički razvoj, razvoj socijalnih vještina i eliminiranje straha od javnih nastupa. Trenutno su u tijeku prijave i upisi u Baletnu školu Iskrice za pedagošku 2018./2019. godinu.

(G. ČALIĆ ŠVERKO)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini