ZAGREB

Nagrada "Milka Trnina" Domagoju Dorotiću i Triu Elogio 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nagrada "Milka Trnina" za 2022. godinu dodijeljena je ravnopravno tenoru Domagoju Dorotiću i Triju Elogio, a Diploma koprodukcijskom projektu HNK Ivana pl. Zajca i HNK Osijek, priopćilo je u petak Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika (HDGU).

Domagoj Dorotić nagradu je dobio za ulogu Eisensteina u opereti "Šišmiš" u produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, premijerno izvedenoj 29. prosinca 2022., a Trio Elogio za koncert 5. travnja 2022. u Maloj dvorani Lisinski.

Diploma "Milka Trnina" dodijeljena je koprodukcijskom projektu Opere HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke i Opere HNK u Osijeku za operni diptih sastavljen od dviju jednočinki - "Arlecchino" Ferruccia Busonija i "Gianni Schicchi" Giacoma Puccinija. 

Odluke o Nagradi i Diplomi donijelo je prosudbeno povjerenstvo u kojemu su bili Tamara Coha Mandić, Klasja Modrušan, Petrit Çeku, Filip Fak i Matija Fortuna.

Dodjela Nagrade i Diplome održat će se u četvrtak 25. svibnja u 16 sati u Foyeru HNK u Zagrebu, a dodijelit će ih predsjednik HDGU-a Filip Fak i voditeljica ureda HDGU-a Jelena Knešaurek Carić. 

Nagrada "Milka Trnina" godišnja je nagrada HDGU-a za iznimna umjetnička postignuća u prethodnoj kalendarskoj godini. Utemeljena je 1958. godine i od tada se dodjeljuje svake godine. 

Nagrada "Milka Trnina" najveće je priznanje na području izvedbene glazbene umjetnosti (klasična  glazba), a dodjeljuje se glazbenim umjetnicima za vrsni doprinos glazbenoj kulturi Grada Zagreba i cijele Hrvatske. Nagrada se dodjeljuje pojedincima, a Diploma ansamblima.

Dosadašnji dobitnici Nagrada i Diploma "Milka Trnina" eminentni su glazbenici koji svojim umjetničkim djelovanjem promiču klasičnu glazbu na najvišoj izvedbenoj razini, ističe HDGU.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater