HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA

NOVA ROCK&OFF GLAZBENA NAGRADA za mlade izvođače dodjeljuje se u siječnju sljedeće godine


Nova glazbena nagrada pod nazivom Rock&Off prvi put će se mladim domaćim rock, alternativnim i hip hop izvođačima dodijeliti 31. siječnja 2019., a u njihovoj nominaciji i izboru sudjelovat će glazbeni novinari, najavljeno je u četvrtak u Tvornici kulture.

Nakon četiri izdanja glazbenog festivala RockOff, koji je publici predstavio ukupno 70-ak mladih izvođača i grupa, Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) organizira Rock&Off glazbenu novinarsku nagradu kao novi način promocije rock i alternativne glazbene kulture u Hrvatskoj.

Umjetnički voditelj nagrade i novinar Hrvoje Horvat istaknuo je kako je ideja nagrade promovirati domaće izvođače, kako postojećoj, tako i novoj publici, odnosno da se "za domaću glazbu čuje više”.

Nagrada će se dodijeliti u 10 kategorija, među kojima su nagrada za najbolji album godine, najbolju pjesmu, najboljeg novog izvođača i najbolje izvođače iz pojedinih glazbenih žanrova, rocka, alternativnog popa, hip hopa i jazza.

Postupak odabira kandidata objasnio je direktor nagrade Krešo Blažević te istaknuo da će svaki od 60 glazbenih novinara koji čine stručno glasačko tijelo, predložiti svoga kandidata.

Šef stručne komisije nagrade Aleksandar Dragaš pozvao je novinare da nominiraju „kvalitetne izvođače i grupe za koje misle da nisu dobili dovoljno pozornosti”.

Nagrade će u siječnju u Tvornici kulture izvođačima dodijeliti sami novinari koji su sudjelovali u odabiru, a na dodjeli će nastupati dobitnici.

Direktor Tvornice kulture i koproducent nagrade Dražen Goreta rekao je tim povodom kako je „upravo misija Tvornice proizvoditi nova imena, da rastu zajedno sa svojom kvalitetom izvođenja”. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater