ZAGREB

"Cvrčak i mravica" najgledaniji hrvatski film za djecu u 10 godina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dugometražni animirani film "Cvrčak i mravica" se sa 70.277 gledatelja svrstao u sam vrh gledanosti hrvatskog filma u kinima i postao najgledaniji hrvatski dječji naslov u proteklih deset godina, još od "Šegrta Hlapića", izvijestio je u petak Blitz.

Uz prikazivanje u Bosni i Hercegovini te Poljskoj, film je do sada u kinima pogledalo više od 91 tisuću gledatelja, što ga svrstava među deset najgledanijih hrvatskih naslova od osamostaljenja, a u svibnju počinje i distribucija u Tajvanu, priopćeno je.

Početkom lipnja prikazat će se u selekciji prestižnog talijanskog festivala animacije "Cartoons on the Bay", a potom u Busanu u Južnoj Koreji, na festivalu dječjeg filma "Biky". 

U sklopu Animafesta Zagreb održat će se predavanje o produkciji, te posebna projekcija ovog, prvog hrvatskog dugometražnog 3D CGI filma.

Ta animirano-filmska priča o toleranciji i suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava inspiriranoj Ezopovom basnom i dalje se može pogledati u kinima i na organiziranim školskim projekcijama širom Hrvatske, a dobio je i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje osnovnoškolcima.

Uz film su već objavljene pjesme i video spotovi za pjesme "Pjevati možeš i ti" i "Nema zime" u izvedbi Tare Thaller i Marka Petrića, a uskoro izlazi i spot za duet "Sretni dani". Autor songova je Coco Mosquito.

Likove su svojim glasovima oživjeli glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić i Mladen Vasary.

Redatelj filma je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. 

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, a koproducent Zagreb Film, a  distributer Duplicato Media.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater