ZAGREB

"Kaj je ljubav" Adama Končića premijerno 13. veljače u Klubu Komedije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kazalište Komedija kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u ponedjeljak 13. veljače, u Klubu Kazališta Komedije poetski kabaret "Kaj je ljubav" Adama Končića, koji kroz pjesme popularnih pjesnika, kratke monološke dramske forme, glazbu i pjesmu govori o muško-ženskim odnosima.

Kako se ističe u najavi, riječ je o autorskom projektu Adama Končića, člana Komedijina glumačkog ansambla, u kojemu kao glumac, redatelj i autor, kroz glazbu i pjevanje, pristupa vječnom pitanju: "Kaj je ljubav?". U slavu ljubavi i svega što ona donosi u ovoj će se predstavi pjevati, svirati, govoriti stihove, šaliti i sentimentalizirati – baš kao što se to događa i u životu kada nas takne ljubav.

Radnja predstave smještena je u današnje vrijeme u urbani prostor Zagreba, Krapine, Varaždina, u kojem se još uvijek mogu osjetiti sramežljivi proplamsaji kajkavskog govora sa svim njegovim prilagodbama.

Pjesnici poput Ladislava Prežigala, kojeg Končić često interpretira zbog njegova osebujnog kajkavskog izraza, svakako će se naći na repertoaru, kao i nezaobilazni hrvatski pjesnici ljubavne poezije poput Enesa Kiševića ili Željka Krznarića.

Prozne dijelove cabareta Končić će govoriti kao pseudo-autobiografske crtice, nalik na dnevničke zapise jednog suvremenog homo sapiensa koji potiče iz Krapine i humorno se poigrava mačističkim stereotipima, ulogom muškarca u modernom društvu, koji iskreno progovara o pobjedama i porazima u ljubavi.

Naći će se tu i novih autorskih pjesama u izvođenju kvarteta sačinjenog od članova orkestra Kazališta Komedija, kao i prerade poznatih hitova. Ali ono najvažnije donijet će sam Adam u svom autorskom viđenju: večer ispunjenu razmišljanjima o ljubavi i o tome koliko ona mijenja i naš život i nas same.

U predstavi će se pjesme izvoditi uživo, uz pratnju četveročlanog muzičkog sastava, koji će sačinjavati članovi orkestra kazališta Komedija Petar Haluza (violina), Vinko Grubešić (violončelo), Alan Dović (gitara) i Tomislav Parmać (klavir).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter