"Tomorrow's Parties"

Otvoren natječaj za mlade umjetnike Zlatna lubenica 7.0 namijenjen umjetnicima i umjetničkim kolektivima koji se bave suvremenom umjetnošću

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Zlatna lubenica

Zlatna lubenica


Otvoren je natječaj za mlade umjetnike Zlatna lubenica 7.0 namijenjen umjetnicima i umjetničkim kolektivima koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Raspisuje ga Udruga Metamedij u povodu 25. obljetnice Media Mediterranea festivala koji će biti održan u Puli 21. i 22. travnja. Ovogodišnjom temom natječaja - "Tomorrow's Parties" - u duhu ranih (rasplesanih) izdanja festivala osvrćemo se na sve prošle, sadašnje i nadolazeće zabave, rituale i prakse upisane u naše identitete, iskustva, osobne i kolektivne narative.

Stručni žiri

Stručni žiri u sastavu Oleg Šuran (UMAS), Olga Majcen Linn (kustosica, Kontejner), Marko Vojnić Gin (likovni umjetnik i pedagog) i Marko Gutić Mižimakov (dobitnik nagrade Zlatna lubenica 6.0) odabrat će pet finalista. Njihovi će radovi biti izloženi na skupnoj izložbi u Gradskoj galeriji Pula u sklopu 25. Media Mediterranea festivala od 21. do 29. travnja. Selekcija radova bit će predstavljena i gostujućom izložbom u Muzeju Lapidarium u Novigradu, krajem godine.

Na natječaj mogu biti prijavljeni gotovi radovi hrvatskih umjetnika ili umjetničkih kolektiva nastali nakon siječnja 2020. godine. Isti prijavitelj može poslati maksimalno dvije prijave. Stručni žiri će izabrati pet finalista, a dobitnik nagrade Zlatna lubenica osvojit će simboličnu novčanu nagradu u iznosu od 270 eura. Svim će finalistima biti osigurani putni troškovi te smještaj i dnevnice za vrijeme trajanja festivala.

Poziv je namijenjen umjetnicima od 18 do 35 godina ili umjetničkim kolektivima koji ih okupljaju, a koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama.

Način prijave

Prijava treba sadržavati: ime i prezime autora/umjetničkog kolektiva uz popis svih članova, podatke za kontakt, naziv rada na hrvatskom i engleskom jeziku, opis rada/koncept na hrvatskom i engleskom jeziku (maksimalno kartica teksta), skice i dokumentaciju, popis potrebne opreme za izlaganje i portfolio/poveznicu na web-stranicu autora. Nadalje, treba sadržavati i biografiju autora na hrvatskom i engleskom jeziku. U prijavi je potrebno naznačiti način dopremanja rada u galeriju.

Prijave s naznakom Zlatna lubenica 7.0 šalju se na e-adresu mediterraneafest@gmail.com do 1. ožujka 2023. godine u 23.59 sati. Autori radova će o ishodu natječaja biti obaviješteni e-poštom do 10. ožujka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom