NATJEČAJ

OTVORENE PRIJAVE ZA PETU ZLATNU LUBENICU za mlade umjetnike i umjetničke kolektive

Poziv je namijenjen umjetnicima od 18 do 35 godina starosti ili umjetničkim kolektivima koji ih okupljaju, a koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama

| Autor: Mladen RADIĆ
Ovogodišnja tema natječaja je "Iscenirana autentičnost"

Ovogodišnja tema natječaja je "Iscenirana autentičnost"


Otvoren je natječaj za mlade umjetnike i umjetničke kolektive koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama – Zlatna lubenica 5.0 – koji u povodu 23. izdanja Media Mediterranea festivala raspisuje Udruga Metamedij. Ovogodišnjom temom, "Iscenirana autentičnost", preispituju odnos stvarnog i legitimnog, u odnosnu na unaprijed inscenirano, organizirano i dogovoreno.

Stručni žiri odabrat će pet finalista čiji će radovi biti predstavljeni na skupnoj izložbi u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli u sklopu festivala Media Mediterranea 23 od 5. do 7. kolovoza te u galeriji Ekscenter u Novoj Gorici. Dobitnik Zlatne lubenice osvojit će simboličnu novčanu nagradu u iznosu od tisuću kuna, a svim finalistima bit će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala.

Na natječaj mogu biti prijavljeni gotovi radovi hrvatskih umjetnika ili umjetničkih kolektiva nastali nakon siječnja 2018. Isti prijavitelj može poslati maksimalno dvije prijave.

Poziv je namijenjen umjetnicima od 18 do 35 godina starosti ili umjetničkim kolektivima koji ih okupljaju, a koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama.

Prijava treba sadržavati ime i prezime autora odnosno umjetničkog kolektiva uz popis svih članova, kontakt, naziv rada / koncepta i opis na na hrvatskom i engleskom jeziku, skice i dokumentaciju, pregled troškova, portfolio s poveznicom na web-stranicu autora te biografije autora na hrvatskom i engleskom jeziku. Prijave s naznakom "Zlatna lubenica 5.0" šalju se na e-adresu mediterraneafest@gmail.com do 15. lipnja u 23.59 sati. Autori radova će o ishodu natječaja biti obaviješteni elektroničkom poštom do 21. lipnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of