KARLOVAC

Glazbenoj školi Karlovac 80.000 kuna za "Klasiku na vodi – Slunj 2023."

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glazbena škola Karlovac dobila je preko natječaja Ministarstva turizma i sporta maksimalnih 80.000 kuna za provedbu projekta "Klasika na vodi - Slunj 2023." zajedno s parterima Srednjom školom Slunj i Srednjom školom Duga Resa, izvijestila je u utorak ravnateljica Snježana Mrljak.

Pridruženi partneri na projektu su Karlovačka županija, Grad Slunj, Slatkovodni akvarij i muzej rijeka "Aquatika", Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Karlovačke županije "Natura viva", Osnovna škola Slunj, Turistička zajednica Slunja i Udruga za unapređenje kvalitete života "Karika".

"Dosadašnji projekti su bili vezani za neke naše programe koje smo provodili na različitim lokacijama, a Slunj je naša nova lokacija, dobro tlo i bazen za naše učenike. Sve je vezano za promociju turizma u Slunju, našeg zanimanja i svih uključenih. Želja nam je ovaj projekt pretvoriti u festival", rekla je Mrljak.

Istaknula je da se promiču zanimanja glazbenika - instrumentalista, glazbenika - teoretičara, medijskog tehničara, grafičkog dizajnera, računalnog tehničara i modnog tehničara te kako je riječ o "inovativnom turističkom proizvodu u funkciji održivog razvoja turizma koji prati nove trendove", a su specifični ciljevi su razvijanje poduzetničkog duha učenika, doprinos mladih u rješavanju najvažnijih izazova hrvatskog turizma, razvijanje timskog rada, povezivanje obrazovnih institucija, razvijanje projektnog načina razmišljanja, postizanje radne svijesti učenika, međusektorsko gospodarsko povezivanje kroz obrazovni proces i motiviranje mladih za rad u turizmu.

U Slunju će 3. svibnja na pet mjesta učenici Glazbene škole Karlovac održati koncerte na udaraljkama, klaviru, violini, gitari i harmonici.

"Na tim punktovima će biti naši nastavnici koji rade u Slunju", rekla je Mrljak i najavila završni koncert radionice i predavanja te predstavljanje škola i Veleučilišta u Karlovcu.

 


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater