ZAGREB

Izložba "What if? (Što ako?)" Tesse Bachrach-Krištofić u Galeriji Kranjčar

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba "What if? (Što ako?)" grafičke dizajnerice i samostalne umjetnice Tesse Bachrach-Krištofić otvara se u četvrtak u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar.

What if? je sve u jednom: svakodnevica, odraz u ogledalu, rad do 4 ujutro, sumnja, perfekcionizam i OCD, sreća, čupanje kose i sabotaža, autodestrukcija, kompleks, uspjeh i nagrada", napomenuo je u predgovoru Ivan Dorotić.

Objasnio je da je to također retoričko i hipotetsko pitanje, "jamac kada treba dodatno potpiriti nesigurnost, iskače iz svakog zapećka sagledavanja više varijanti, ciklički se javlja u začaranom krugu ponuđenih opcija".

"Ali što ako taj bešćutni, zluradi i povodljivi What if? prigrlimo, demistificiramo, krenemo ga potpisivati kao stalnog suradnika i složimo mu jedan ogroman prostorni panegirik, prostremo crveni tepih, posvetimo mu najveći zid u galeriji i s njim započnemo dijalog u kojemu zajedno eksperimentiramo, diskutiramo, učimo i shvaćamo?", zapitao se.

Tessa Bachrach Krištofić (1990., Zagreb), završava 2014. studij i stječe titulu magistre dizajna na Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. 

Na dizajnerskoj sceni aktivno djeluje od 2011, a do 2021. godine radi u sklopu dizajnerskog kolektiva NJI3 (s Dinom Milovčić i Frankom Tretinjak), a potom samostalno.

Surađuje s brojnim naručiteljima iz područja kulture i umjetnosti (Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu, Muzej grada Zagreba, Vizkultura)

Samostalno ili kao dio NJI3, osvojila je više nagrada i priznanja iz područja vizualnih komunikacija. Redovno izlaže na strukovnim žiriranim skupnim izložbama kao što su: Izložba hrvatskog dizajna, Zgraf, Zagreb Design Week.

Njezina izložba, nastala u suradnji Židovske općine Zagreb, Savjeta galerije Milan i Ivo Steiner i Galerije Kranjčar, ostaje otvorena do 19. siječnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini