ZAGREB

Projekt "Plati i nosi" kao plaforma za mlade umjetnike

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prodajna izložba "Plati i nosi“, čije će se treće izdanje održati od 21. do 23. prosinca u Galeriji Bačva Doma HDLU, omogućuje mladim umjetnicima da predstave i prodaju svoje radove, ali i ostvare izravne kontakte s kolegama i ljubiteljima umjetnosti. 

Projekt se realizira u suorganizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu kako bi umjetnici, osim promocije, u okolnostima oskudnih prodajnih prilika dobili motivaciju za daljnje stvaralaštvo, .

Izložbu je potaknuo uspjeh tradicionalne izložbe Cash & Carry koja se održava šesnaest godina na Jabukovcu, na Nastavničkom odsjeku ALU, kao i dva izdanja pilot projekta "Plati i nosi" održana 2018. i 2019. godine u Meštrovićevom paviljonu.

Kako se ističe u najavi, uzimajući u obzir trenutak u kojem su se cjelokupni financijski i socijalni sustavi destabilizirali uslijed izazovne godine koja se približava kraju, projekt može ponuditi perspektivu za zajednički oporavak.

"Osim poticajnih mogućnosti za studente umjetnosti i umjetnike mlađe generacije, prodajna izložba građanima omogućuje kupnju suvremenih umjetničkih radova, autora čije vrijeme dolazi, ali i izravnu komunikaciju s mladim umjetnicima s ciljem uspostave trajnijih veza", dodaje se.

Posjetitelji će moći po principu 'plati i nosi' po prihvatljivim cijenama kupiti radove studenata i umjetnika mlađe generacije, iza čije selekcije stoji najveća i najstarija strukovna likovna udruga HDLU te najstarija likovna akademija, ona zagrebačka.

Studenti zagrebačke ALU izlažu u galeriji Bačva, a umjetnici mlađe generacije, članovi HDLU-a u galerijama Prsten i PM Meštrovićevog paviljona.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter