ZAGREB

Potpisan Sporazum o suradnji Čileanskoga papinskog sveučilišta i DHK

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstavnici Čileanskoga papinskog katoličkog sveučilišta i Društva hrvatskih književnika potpisali su u Santiagu sporazum o suradnji, priopćila je u petak Hrvatska matica iseljenika.

Sporazum su u nazočnosti hrvatske veleposlanice u Čileu Mire Martinec i diplomatskog atašea Marte Tomić potpisali Patricio Lizama Amestica u ime Sveučilišta i predsjednica Povjerenstva za književne veze DHK Željka Lovrenčić.

Lovrenčić je u Santiagu boravila u okviru međunarodne suradnje DHK, a na Sveučilištu se susrela sa zamjenicom dekana Rosom Maríjom Lazo te s profesorima koji predaju književno prevođenje - voditeljem Odjela za prevođenje Carlesom Tebéom, Leticijom Goellner i Pablom Saavedrom. U okviru seminara "Razgovori na temu književnog prevođenja" održala je predavanje o hrvatsko-čileanskim književnim vezama.

Željka Lovrenčić se u Društvu čileanskih književnika susrela sa sadašnjim predsjednikom Društva čileanskih književnika Davidom Hevijom i bivšim predsjednicima te udruge Robertom Riverom i Reynaldom Lacámerom te s predsjednikom čileanskog PEN-a Germánom Rojasom s kojima je razgovarala o mogućnostima suradnje s DHK, priopćila je Hrvatska matica iseljenika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater