ZAGREB

Koncert Zagrebačkih solista s violončelistom Coppeyom u Zagrebu i Varšavi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebački solisti ugostit će večeras u 20 sati na koncertu sezone u Novinarskom domu jednog od najboljih svjetskih violončelista Marca Coppeya, a u ponedjeljak, 21. studenoga u istom sastavu i istim programom nastupaju na jednom od najvećih europskih festivala Eufonie u Varšavi.  

Na festivalu Eufonie u Varšavi, između ostalih, nastupaju i Bečka te Varšavska filharmonija, priopćeno je u subotu iz Zagrebačkih solista.

Program uz bok najpoznatijih skladatelja Josepha Haydna, Witolda Lutosławskog i Béle Bartóka stavlja i hrvatskog skladatelja Ivu Maleca, jednog od najznačajnijih glazbenika 20. stoljeća, a izvest će njegovu njegova 'Malu baroknu studiju za gudače' , ističe se u priopćenju.

Večerašnjim koncertom u Novinskom domu, publika u Zagrebu "ima privilegiju uživati u atraktivnom programu prije nastupa na Festival Eufonie International Music Festival of Central-Eastern Europe. Time će završiti mini turneja na kojoj su u studenom Zagrebački solisti održali koncerte u Imoli i na Tenerifima", dodaje se.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of