ZAGREB

Zagrebački solisti nastavljaju s online koncertima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Seriju "Koncerti u vašem domu" online prijenosa dosad neobjavljenih koncertnih snimki na svojoj Facebook i YouTube stranici Zagrebački solisti proširili su s novom serijom solističkih koncerata i kratkih javljanja na Facebook stranici portala Index.hr.

Zagrebački solisti su 15. ožujka, otkako je na snagu stupila zabrana javnih okupljanja i sveopće otkazivanje koncerata, na svojoj Facebook stranici https://www.facebook.com/Zgsolisti/ i YouTube stranici https://www.youtube.com/user/isolistidizagreb započeli seriju "Koncerti u vašem domu" u kojoj svaka dva dana prenose dosad neobjavljene snimke s nedavnih koncerata, stoji u najavi.

Jedna od tih snimki je i svjetska praizvedba Prve simfonije u C-duru, Op. 21 Ludwiga van Beethovena u obradi za gudače koju je posebno za Zagrebačke soliste obradio njihov koncertni majstor, Sreten Krstić. Link na Simfoniju: https://www.youtube.com/watch?v=VELCvfxNaKE.

Online prijenos svojih koncertnih snimki Zagrebački solisti odlučili su proširiti serijom solističkih koncerata - kratkih javljanja na Facebook stranici portala Index.hr, koja tijekom dvanaest večeri, svaki dan u 20 sati, na Facebook mreži Index.hr portala predstavlja po jednoga člana Zagrebačkih solista uz prigodnu poruku i 5-minutnu skladbu po izboru.

Prvi nastup dostupan je na poveznici: https://www.facebook.com/107861655950370/videos/534228720856438/. Sljedeći će online nastup na Index.hr-u u petak, 10. travnja, na Veliki petak, imati Sreten Krstić, koji će uživo svirati legendarni violinski solo iz Bachove Pasije po Mateju - Erbarme dich.

"Pratite nas u svojim domovima ne zaboravljajući na utjehu koju, u ovim vremenima, donosi upravo glazba", poručuju Zagrebački solisti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater