ZAGREB

Otvoren natječaj za Talents Sarajevo 2021.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Otvoren je natječaj za ovogodišnji Talents Sarajevo, u kojemu mogu sudjelovati i filmaši iz Hrvatske, a koji će se održati u okviru Sarajevo Film Festivala, od 13. do 20. kolovoza.

Prijave su otvorene do 30. lipnja za filmaše i filmske kritičare iz Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza koji će se ovaj put okupiti oko teme "Brave", koja propituje činjenicu da ni svijet filma nije imun na razne oblike nejednakosti, diskriminacije i zloupotrebe moći. 

Organizatori kažu kako su "ti mračni aspekti filmske industrije dugo bili ignorirani, ili čak prešutno prihvaćeni kao njezini neizbježni i prirodni elementi. a dok mnogi filmaši nastavljaju hrabro upozoravati na društvene probleme, sistemski problemi unutar same filmske industrije često ostaju izvan fokusa njihove kritike."

"Ovogodišnjim izdanjem Talents Sarajevo želi odati priznanje za hrabrost upravo onim filmašima i inicijativama koji su pokazali da su te dvije kritike neodvojive, te su se suprotstavili zloupotrebi moći u svijetu filma", ističu. 

Program Talents Sarajevo pokrenut je u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, a i u svom 15. izdanju donosi izbor masterclassova, stručnih razgovora, panel diskusija kao i projektnih laboratorija, studio programa i radionica.

Organizatori na sudjelovanje pozivaju perspektivne režisere, producente, glumce, scenariste, direktore fotografije, montažere i filmske kritičare iz Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Cipra, Kosova, Mađarske, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Turske. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini