MLADI I PODUZETNI

Puljanka Andrea Aljić u ranim 20. krenula u poduzetničke vode: PRAVI MALI BEAUTY SALON ZA ČETVERONOŽNE LJUBIMCE

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Andrea Aljić u svom novom salonu (C. B. GALIĆ)

Istinabog, takvih salona ima u Puli i Istri, no vijest je u tome što jedna mlada osoba, u ranim dvadesetima, odluči otvoriti vlastito poduzeće ili obrt i krenuti u poduzetničke vode. I to u vrijeme kada mnogi mladi razmišljaju o sasvim drugim stvarima, a stariji svakog dana ostaju bez posla

Andrea Aljić iz Pule je odmalena gajila posebnu ljubav prema životinjama, pa je tako njezina dječja želja bila raditi upravo sa životinjama. I gdje ćeš bolje nego kad se nekome ostvare dječji snovi.

To se dogodilo Andreji, jer je unazad nekoliko dana, sa svega 20 godina života, uspjela otvoriti salon za šišanje i pranje životinja. Istinabog, takvih salona ima u Puli i Istri, no vijest je u tome što jedna mlada osoba, u ranim dvadesetima, odluči otvoriti vlastito poduzeće ili obrt i krenuti u poduzetničke vode. I to u vrijeme kada mnogi mladi razmišljaju o sasvim drugim stvarima, a stariji svakog dana ostaju bez posla.

Stekla puno iskustva i prakse

Andreu smo upoznali u igraonici u kojoj je radila kao odgajatelj, kao teta iz vrtića, čuvajući malu djecu.

- Na ideju sam došla nabavkom svog ljubimca, kujice Shih Tzu-a Kelly koja je upravo zaslužna za ime salona. Uređujući i brinući se oko njene dlake i nje, došla sam na ideju da bi se mogla pokušati time baviti. Tako sam istraživala gdje se mogu položiti tečajevi i tražila sam iskustva od kolegica koje su završile tečaj. One su me uputile na tečaj kod profesionalne groomerice u Zagrebu u trajanju od mjesec i pol dana, na kojem sam radila skoro sve pasmine i tako stekla puno iskustva i prakse. Nakon toga sam se usavršila tako što sam završila i seminar usavršavanja kod svjetski poznate i priznate groomerice, priča nam Andrea.

U ponudi imam tretmane poput šišanja, kupanja, trimanja, iščešljavanja, izvlačenja poddlake, izlinjavanja, higijene usiju i podrezivanje noktiju i puppy pakete za štence.

- Štence se dovode par tjedana do prvog pravog tretmana i tako se lakše privikne na grooming. Imam u ponudi i bojanje dlake sa potpuno prirodnim bojama namijenjenim isključivo životinjama.

Radim sve vrste pasa, priča Andrea.

Skidanje kamenca i plaka ultarzvukom

Novina kod Andree je ta da će uskoro u ponudu uvrstiti i ultrazvučno uklanjanje kamenca i plaka kod životinja, što kod nas još i nije toliko razvikano. Ova metoda je potpuno bezbolna i vrlo učinkovita. Trenutačno se za skidanje kamenca i plaka treba odvesti psa kod veterinara i pod općom narkozom mu to očistiti, a narkoza je rizična.

I naposljetku, valja istaknuti da se u ovom tekstu ni u kom slučaju ne radi o promociji ili reklami za neku butigu, već o pohvali upućenoj jednoj skromnoj i mladoj djevojci, koja je iako jako mlada, imala hrabrosti svoju sudbinu i posao sama krojiti. I zato joj želimo puno uspjeha u tom novom poslu kojeg je još kao dijete, u zagrljaju roditeljskog doma, svakodnevno sanjala. Sretno teta Dea.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater