piše Ivor Balen

Cvek je za Dekovića Churchill

Ilustracija

Ilustracija


Svima koji su gledali jučerašnju pressicu IDS-ovaca Daniela Dekovića i Roberta Cveka kristalno je jasno da je Cvek novi šef pulskog IDS-a, iako je Deković formalno predsjednik. Razlika u njihovom javnom nastupu i političkom talentu tolika je da ju je nepotrebno uopće objašnjavati. Najkraće rečeno, Cvek je za Dekovića Churchill.

Dok je predsjednik vidno traljavo pokušavao izbjeći odgovore na doslovno sva pitanja koja su mu postavljena, Cvek je bio koncizan i precizan, a uočio je i neke zanimljivosti koje su mnogima promakle u kaotičnom danu raspada koalicije, poput Zoričićeve opservacije s ruba pameti da se pulski nogometni klub zove Istra, a ne Pula, pa je zato dobro da kamp bude u Balama. I onda je poentirao poslovicom koja filigranski precizno opisuje Zoričića: ćakule ne delaju fritule.

Nekadašnji zamjenik Borisa Miletića, koji se kasnije našao u nemilosti bivšeg predsjednika IDS-a, ovim se nastupom vratio na scenu u velikom stilu. Tko bi rekao da Miletić više nije u IDS-u, a Cvek se sprema za gradonačelnika Pule? Jer, sasvim je izvjesno, on je jedini IDS-ovac koji to mjesto može ponovo osvojiti. Naravno, ako se ostavi ćakule i počne delati fritule. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini