PIŠE DANIJELA BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Bolnica mora ostati neosvojiva!

(Milivoj MIJOŠEK)

(Milivoj MIJOŠEK)


Nevjerojatan propust učinio je liječnik ili liječnica obiteljske medicine koji je unatoč simptomima koronavirusa pacijenta uputio na redovan pregled u pulsku bolnicu, a ne direktno na zarazni odjel.

Koliko god se vodstvo OB Pula na čelu s dr. Irenom Hrstić trudilo sačuvati bolnicu od opakog virusa, povremeno se dogode neoprostivi, visokorizični kiksevi kad pojedini liječnici nepromišljenim i neodgovornim potezima buše kompletan sustav. Tada nastaje ozbiljna prijetnja da će komplicirana i dobro posložena organizacija čiji je cilj sačuvati pulsku bolnicu od prodora koronavirusa u sekundi pasti u vodu.

Zasad se ne zna o kojem se liječniku radi i zašto je pacijenta s respiratornim problemima uopće uputio na pretragu, kada je po preporuci takav pacijent trebao biti zaprimljen jedino na Odjel infektologije. Možda je bolje da tako ostane. Nije bitno ime nego previd - ovog puta zabilježen kao upozorenje svima da funkcioniramo na tankoj žici gdje se ravnoteža može lako izgubiti i onda slijedi fatalan pad. Pulska bolnica još nije pokleknula pred koronom, no zbog dekoncentriranih pojedinaca virus bi mogao ući među bolničke zidove. Sve se to, uz jednu malu dozu sreće, može spriječiti.…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum