U ORGANIZACIJI KLUBA-KNJIŽARE GIARDINI 2

LITERARNA POZORNICA NA TERASI KAFIĆA "DVOJKA": O Pasoliniju u čast Pulskog filmskog festivala

| Autor: Zoran ANGELESKI
Prvi pulski book-caffe "Dvojka" - kafić proslavljenog pulskog vaterpolista Damira Burića i njegove supruge Ivane (Dejan ŠTIFANIĆ)

Prvi pulski book-caffe "Dvojka" - kafić proslavljenog pulskog vaterpolista Damira Burića i njegove supruge Ivane (Dejan ŠTIFANIĆ)


Prvi događaj, predstavljanje knjige "Pasolini: jedan od mnogih epiloga", bit će u utorak u 21 sat, u čast Pulskog filmskog festivala koji će se, kako kažu u klubu, 'srećom dogoditi u rujnu, a kojeg u sebi ne možemo ni odgoditi, ni otkazati'

Klub Giardini 2 odlučio je na svoj način živjeti uz mjere donesene usred novog buktanja Covida 19 i, umjesto povlačenja u virtualni svijet, otvoriti ljetnu literarnu pozornicu na terasi Caffe bara "Dvojka". Taj prvi pulski book-caffè, s malom ali odabranom bibliotekom, nalazi se nadomak Kluba, na adresi Giardini 3; a osnovali su ga prije godinu i pol dana Ivana Burić i njen suprug, proslavljeni pulski vaterpolist Damir Burić.

Izabrane pjesme

- Prvi događaj već je u utorak, 21. srpnja u 21 sat, u čast Pulskog filmskog festivala, koji će se srećom dogoditi u rujnu, a kojeg u sebi ne možemo ni odgoditi, ni otkazati. Predstavit ćemo knjigu "Pasolini: jedan od mnogih epiloga", u izdanju Meandarmedije, o kojoj će govoriti Valter Milovan, jedan od priređivača i prevoditelja izabranih pjesama Piera Paola Pasolinija. Razgovor će voditi Magdalena Vodopija, a stihove kazivati poznata glumica, dobitnica Zlatne Arene, Puljanka Dijana Vidušin, najavljuju organizatori.

- Živimo pod zajedničkim krošnjama. Dijelimo ljubav prema knjizi i literarnu atmosferu naših prostora. Naša zajednička ljetna pozornica događat će se u tjednom ritmu sve do kraja rujna, sa željom da postane nezaobilazno susretište pulskih ljubitelja knjige, kaže Magdalena Vodopija iz Kluba/knjižare Giardini 2.

Nova izdanja

Do početka kolovoza na novoj literarnoj pozornici promovirat će dvije knjige iz nove Frakturine biblioteke feminističkih autorica: "One stvari" Jasne Jasne Žmak i zbirku eseja "Tinejdžerke i drugi monstrumi" Lane Pukanić.

Predstavit će se i radovi polaznika prve klupske radionice 'Pop Poet' s njihovim voditeljima Monikom Herceg i Marinom Morosinom te premijerno nova knjiga Nenada Marijanovića Dr. Frica: "Topnički dnevnici: PUNK (Pula nakon korone)".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini