rasadnik talenata

Formula za uspjeh OŠ Šijana: Kreativni učenici + kreativan profesor = knjige, stripovi, zbornici

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Gorkić Taradi, Alma Tomljanović i Vladimir Papić (Snimila Vanesa Begić)

Gorkić Taradi, Alma Tomljanović i Vladimir Papić (Snimila Vanesa Begić)


Važan je dan bio utorak navečer za Osnovnu školu Šijana. Predstavljen je zbornik Udruge Mlada pera gdje su uvršteni radovi brojnih autora, učenika ove osnovne škole - kako sadašnjih tako i bivših te predstavljena je knjiga osmaša iz ove škole Andreasa Lanče "Bio jednom jedan ja".

Sve je to moguće zahvaljujući iznimno kreativnom profesoru hrvatskog jezika i povijesti Vladimiru Papiću koji ovdje potiče učenike na pisanje, stvaranje novinarskih uradaka, vodi dramsku sekciju, dobitnici su raznih priznanja, išli na finala LiDraNa…

- Drago mi je da sam uspio spojiti sadašnje i bivše učenike. Neki od učenika uvršteni u ovo izdanje zbornika su srednjoškolci, a ima i studenata. Potom sam neke radove sadašnjih srednjoškolaca i studenata dao osnovnoškolcima da od njih izrade strip, ili iz stripa priču, došlo je tako do simbioze stvaralaštva učenika raznih generacija.

Što se Andreasa tiče, to je iznimno kreativan učenik i drago mi je da je pri kraju njegovog osnovnoškolskog obrazovanja objavljena ova knjiga koja sažima njegove pjesme i priče, kazao je profesor Papić.

Ravnateljica škole Alma Tomljanović posebno je pohvalila profesora Papića koji tako sjajno motivira učenike, puno radi s njima otkrivajući njihovu darovitost.

(Snimila Vanesa Begić)Taradi te Katja i Andreas (Snimila Vanesa Begić)

- Ponekad, u učionici broj 12 već u 7.20 čujem veseli, kreativni žamor. To učenici pripremaju literarne radove, dramsko-scenske nastupe, ovaj profesor piše i za njih igrokaze. Kod nas radi već niz godina i uspjeha ne nedostaje na svim poljima djelovanja. Brojni su učenici, sadašnji i bivši u svemu tome sudjelovali, kazala je ravnateljica.

Gorkić Taradi iz udruge Mlada pera pohvalio je Andreasa Lanču, ali i sve druge učenike, ističući da tu ima sjajnih talenata.

- O pokretanju te Udruge gdje će se objavljivati radovi mladih ljudi, učenika, studenata, počeo sam razmišljati još kao osnovnoškolac. U biti ne postoji neka platforma gdje bi se to moglo objaviti. Tu je uloženo puno rada, truda, u sedam godina objavili smo zbornike, slikovnice, knjige, a vaša OŠ Šijana je imala hešteg 484 puta.

Profesora Papića upoznao sam preko neta, dogovarali smo se što i kako objaviti, tu je veliki posao. Po struci sam konobar. Radim u struci, kao konobar i nakon smjene posvećujem se ovome. Nemojte nikada nikome dozvoliti da određuje vaše granice i mogućnosti vaše budućnosti, štogod radili, slijedite snove i afinitete, rekao je Taradi.

Sjajni učenici priredili su i igrokaz, bilo je nekoliko recitacija na zavidnoj razini, a učenica Katja poput prave novinarke razgovarala je s Andreasom Lančom.


Podijeli: Facebook Twiter