GOSTOVANJE Gledališča Koper

"Zid u moru" danas u Istarskom narodnom kazalištu

  Autor monodrame Simon Stephens (1971.) jedan je od najplodnijih britanskih dramatičara. Njegove drame, za koje je dobio nekoliko britanskih i stranih nagrada, prevedene su na mnoge jezike i izvođene u zemlji i inozemstvu. Monodrama "Zid u moru" praizvedena je 2008. u Londonu

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
INK (Snimio Manuel Angelini)

INK (Snimio Manuel Angelini)


Predstava "Stena v morju" (Zid u moru) Simona Stephensa u režiji Borisa Cavazze, iz produkcije Gledališča Koper danas gostuje u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. U predstavi glumi Francesco Borchi, a izvedbe su na talijanskom jeziku. U pulskom kazalištu na programu su dvije izvedbe u 12 i 19 sati.

- U dramatičnom monologu "Zid u moru" protagonist proživljava sjećanja na protekle godine. Mozaikom fragmenata iz svog života priča publici o sretnoj vezi sa suprugom i kćeri, odmoru na južnoj obali Francuske, posjeti svog svekra, bivšeg vojnog časnika s kojim Alex voli pričati o svemu, od tenisa do Boga. No unatoč pozitivnoj energiji i želji za životom koju neprestano pokušava prenijeti na publiku, u Alexu možemo otkriti čudnu melankoliju. Njegova su sjećanja često razbijena, rečenice se prekidaju ili preklapaju poput slojeva različitih slojeva sjećanja koji pokušavaju nešto ugušiti...

Snaga monologa, koji će tumačiti talijansko-slovenski glumac Francesco Borchi, je njegova "granitna" jednostavnost koja upućuje na golu dušu autora, ističe se u najavi predstave.

"Predstavu zamišljam kao priču bez filtera, sa svom ljudskošću, bez pribjegavanja kazališnom uljepšavanju. Bez One-man Showa, koji je ovih dana toliko popularan. Jedina predstava prisutna u predstavi je duša bez filtera", napisao je uz predstavu glumac Francesco Borchi.

Autor monodrame Simon Stephens (1971.) jedan je od najplodnijih britanskih dramatičara. Njegove drame, za koje je dobio nekoliko britanskih i stranih nagrada, prevedene su na mnoge jezike i izvođene u zemlji i inozemstvu. Monodrama "Zid u moru" praizvedena je 2008. u Londonu, a početkom 2012. monodrama je i snimljena, što je rezultiralo "kratkim, ali neugodno dugim filmom" koji se distribuira samo online.

Predstava traje 50 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini