PREMIJERA

U veljači u INK-u komedija "Kad je stao svijet"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
kad je stao svijet

kad je stao svijet


Komedija "Kad je stao svijet", a riječ je o koprodukciji Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula i HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci bit će premijerno izvedena u pulskoj kazališnoj kući 16. veljače u 20 sati.

Tekst potpisuje Dora Delbianco, koja je za ovaj tekst osvojila nagradu za dramsko djelo "Marin Držić", a autorski tim čine redatelj Vito Taufer, dramaturginja Dina Vukelić, scenograf Dalibor Laginja, oblikovatelj svjetla Dario Družeta, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, autor glazbe Mate Matišić, a za video-projekcije zaslužan je Igor Crnković.

Igraju Mario Jovev, Dean Krivačić, Irena Tereza Prpić, Romina Tonković, Deni Sanković, Olivera Baljak, Nika Ivančić, Aleksandar Cvjetković i Sven Šestak.

- Melankolična komedija "Kad je stao svijet" podjednako posuđuje od čeških humorista i harmsovskog apsurda, situacijske komike i satiričnih alata, da bi se ispisala do zavojite cjeline premrežene bizarnim situacijama. Galerija obično-neobičnih likova priziva dinamičnu ansambl-predstavu koje putovanje započinje jednim tajanstvenim nestankom, a završava u nasilnoj spirali političkog pragmatizma, navedeno je u najavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater