Nadahnuta izvedba atemporalne priče

TEODOR TIANI Premijerno uprizorio predstavu "Pale sam na svijetu"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Teodor Tiani u predstavi "Pale sam na svijetu" (D. MEMEDOVIĆ)

Teodor Tiani u predstavi "Pale sam na svijetu" (D. MEMEDOVIĆ)


Predstava Teatra Naranča premijerno je izvedena navečer u pulskoj Zajednici Talijana * Uz minimalne rekvizite, tek zviždaljku i stolicu, Teo je postao Pale i vrlo živopisno, nadahnuto predstavio ovu uvijek zanimljivu i nadahnutu priču, namijenjenu djeci starijeg predškolskog i nižeg školskog uzrasta, sugestivno predočivši što se sve zbivalo s tim nestašnim dječakom

Jedan glumac na sceni koji treba zadržati pozornost publike 40 minuta. I to dječje publike, one najzahtjevnije, najiskrenije, koja će jasno dati do znanja ako joj se nešto ne sviđa. A Teodor, od milja Teo Tiani pokazao je da je to u stanju učiniti itekako dobro.

        Ovaj glumac, koji se podjednako dobro snalazi u predstavama za djecu i u cjelovečernjim, "ozbiljnim" predstavama, ispripovijedao je kako je to biti "Pale sam na svijetu". Predstava Teatra Naranča premijerno je izvedena u nedjelju navečer u pulskoj Zajednici Talijana.

        Uz minimalne rekvizite, tek zviždaljku i stolicu, Teo je postao Pale i vrlo živopisno, nadahnuto predstavio ovu uvijek zanimljivu i nadahnutu priču, namijenjenu djeci starijeg predškolskog i nižeg školskog uzrasta, sugestivno predočivši što se sve zbivalo s tim nestašnim dječakom.

        Zaplet ove jednostavne, ali simpatične predstave za djecu počinje onog trena kada Pale postane svjestan kako je sam na svijetu jer kada je izašao iz kuće da bi pronašao roditelje, na ulici, a niti u čitavom gradu, nije bilo nikoga. Nakon spoznaje da je ostao jedini čovjek, uzima sve ono što mu se sviđa jer sada nema nikoga da ga ukori zbog toga.

        Što je dobro a što nije, što je ispravno a što nije, maleni gledatelji otkrivaju postupno u ovoj Tianijevoj nadahnutoj igri. Pale otkriva tako i razlike između dobrog i zla, dozvoljenog i nedozvoljenog, premalo i previše slobode, shvaća važnost prijateljstva, pomaganja, nesebičnosti u ovoj atemporalnoj priči koja može biti primjenjiva za sve društva i kontinente. I upravo u tome leži njezina važnost i univerzalnost.

        Tiani je ispraćen ovacijama oduševljene djece, a djelo Jensa Sigsgaarda izvedeno je i više nego vjerno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of