NAJNOVIJEPREMIJERNO IZVEDENA "PROMETNA DŽUNGLA"

TEATAR NARANČA: Vlado Plavac s malim pomagačima u pravoj prometnoj avanturi

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Ta je prometna tema prikazana na djeci dopadljiv način, uz songove, glazbu, pojednostavljen sadržaj te izraženu neverbalnu glumu koja je dobrano nasmijala prisutne

Nova sezona. Nova predstava. Novi prostor. Teatar Naranča započeo je novu sezonu predstavom "Prometna džungla" u prostorima Zajednice Talijana, budući da se prostori Dječjeg kreativnog centra, odnosno bivšeg Pionirskog doma sada renoviraju.

Teatar Naranča će do ljeta svoje predstave održavati u prostorima pulske Zajednice Talijana, a Dramski studio će imati svoje aktivnosti u prostorima kod Italuniona.

Sezona je počela uz veselu najmlađu publiku i edukativnu predstavu, taman pogođenu za ovaj dio godine - početak školske godine i uvijek aktualnu prometnu problematiku.

Ta je prometna tema prikazana na djeci dopadljiv način, uz songove, glazbu, pojednostavljen sadržaj te izraženu neverbalnu glumu koja je dobrano nasmijala prisutne.

Vlado Plavac, u interpretaciji izvrsnog Luke Juričića prometni je policajac koji je dobio zadatak pripremiti predavanje o prometu koje će održati najmlađim sudionicima, kao najugroženijoj skupini sudionika u prometu.

Vlado je simpatičan, ali i smotan, ne zna kako pristupiti najmlađima, a da to bude zanimljivo, kreativno i da ih potakne na razmišljanje. Uz to, Vlado se uvelike boji publike, ima tremu, što ga pretvara u nespremnog, ali i nesnalažljivog policajca.

Njegova kćerka Ana (ovoga puta nadahnuta učenica Gea Gallo) te sin Roko (simpatičan učenik Massimo Dobrić) će mu na svaki način pomoći prebroditi sve prometne prepreke.

I tako kreće ta prometna avantura. Djeca mogu tu štošta naučiti, nazive u prometu, od toga da je kolnik cesta, nogostup pločnik, kako se treba ponašati u prometu - i kao pješak i kao biciklist, odnosno uvijek pristupiti s pažnjom i oprezom.

U narednim verzijama glumit će i Eva Ikić te David Paćalat, također vrsni dramci Naranče koji su već nastupali u nekim Narančinim predstavama.

Predstava traje oko 45 minuta, taman onoliko koliko treba da se te prometne zgode prikažu na zabavan, ali i poučan način i da djeca zadrže koncentraciju.

Režiju potpisuje Katja Rabar, scenografiju akademski slikar Fulvio Juričić, a kostimografiju Valetina Ferlin Živić. Za oblikovanje svjetla zadužen je Majkl Mikolić, a vizualni identitet potpisuje Luka Juričić.

U realizaciji predstave Teatru Naranči je pomogao Košarkaški klub Pula, Autoškola Imar te posebno Policijska uprava istarska prilikom upoznavanja tematike, te ustupanja rekvizita koje predstavu djeci čine realnijom situacijama iz prometa.

Sve u svemu, zanimljiva i edukativna predstava.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam