LIJEPE KAZALIŠNE VIJESTI

Suradnja Ustanove FESTUM i Damira Zlatara Freya: OTVARA SE PRVI DRAMSKI STUDIO U UMAGU

| Autor: B. Ć. J.
Dramski studio Umag(o) djelovat će u novoobnovljenoj kazališnoj dvorani "Antonio Coslovich"

Dramski studio Umag(o) djelovat će u novoobnovljenoj kazališnoj dvorani "Antonio Coslovich"


Lijepe kazališne vijesti stižu iz Umaga: Ovaj će istarski grad bogate kazališne tradicije dobiti svoji prvi Dramski studio. Naime, prvi Dramski studio u Umagu pokreće umaška Ustanova FESTUM u suradnji s Damirom Zlatarom Freyem, redateljem, koreografom, dramskim piscem, kostimografom, scenografom i utemeljiteljem umaškog Međunarodnog festivala komornog teatra "Zlatni lav".

- Ako imate više od 15 godina i želite graditi svoj glumački talent uz izvrsne predavače i dramske umjetnike, onda je Dramski studio Umag(o) pravi izbor za vas!, ističe se u pozivu umaškog FESTUM-a uz obrazloženje da je Dramski studio u Umagu osmišljen kao "jedinstveni projekt za sve zaljubljenike u kazalište i glumu, neotkrivene talente i buduće profesionalne glumce. Dramski studio Umag(o), je studio koji potiče polaznike na učenje, introspekciju, improvizaciju te osvještavanje s ciljem produciranja kazališne predstave."

Prijave za upis u Dramski studio otvorene su jučer i to putem on-line prijavnice na službenim web stranicama Grada Umaga. Potrebno je samo ispuniti prijavnicu te istu poslati najkasnije do 27. studenog.

- Dramski studio Umag(o) namijenjen je svim zainteresiranim, od 15. do 100. godine života, a uključivanje u studio ovisit će o ishodu audicije koja će se održati u Kazališnoj dvorani "Antonio Coslovich" početkom prosinca 2020. godine. Dramski studio Umag(o) s radom će započeti sredinom prosinca, a nastava će se odvijati dva puta tjedno. Za sve kandidatkinje/kandidate koji budu primljeni, Dramski studio Umag(o) bit će potpuno besplatan.

Prijavite se i ostvarite svoj san!, ističe se u pozivu za upis u Dramski studio Umag(o).  

Vijest o otvaranju prvog Dramskog studija u Umagu stiže tek tjedan dana nakon što je otvorena obnovljena umaška kazališna dvorana, a za što je Grad Umag izdvojio milijun kuna. Nova dvorana, koja ima potpuno nova, komfornija i ljepša sjedišta, nove zastore, obnovljene parkete, zidove i rasvjetu, ima i novo ime Kazališna dvorana "Antonio Coslovich", u čast promotora umaške kazališne scene iz dvadesetih godina prošlog stoljeća. Uz bistu Antonija Coslovicha, obnovljeni kazališni atrij krasi i prekrasan Angelus Damira Zlatara Freya, a zidove kraj izlaza upotpunjuju ilustracije Umažanina Attilija Miccheluzzija, crtača stripova iz druge polovice 20. stoljeća, koji je crtao za niz popularnih stripova

kao što su Dylan Dog, Orient Express, Il Giornalino, Marcel Labrume te mnoge druge.

Ukratko, čini se da je u tjednu u kojem cijela Hrvatska obilježava Noć kazališta, u Umagu kazališno slavlje već počelo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini