KOPRODUKCIJA

Arija Rizvić i Ustanova FESTUM: Premijera predstave "Da sam ptica" u subotu u Umagu

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Da sam ptica

Da sam ptica


Umaška ustanova FESTUM za svoju publiku pripremila je pravi kazališni dragulj. Za subotu, 5. prosinca u 19 sati, u umaškom kazalištu "Antonio Coslovich" zakazana je premijera predstave "Da sam ptica", koja je nastala u koprodukciji redateljice Arije Rizvić i Ustanove FESTUM Umag(o). O kakvom je događaju riječ svjedoči i činjenica da u predstavi glume Daria Lorenci Flatz i Tarik Filipović.

- Riječ je o kazališnoj predstavi koja govori o mladom bračnom paru koji sa svojom kćerkom krajem devedesetih godina bježi iz okupiranog Sarajeva. Sa samo dvije torbe u ruci stižu u Beč u kojem iz ratnih ruševina moraju osmisliti i iznova izgraditi život te pronaći sreću. Njihova sudbina je tek jedna od mnogih sličnih s naših prostora, u kojem su izbjeglištvo ili (već godinama aktualna) ekonomski motivirana emigracija na ovaj ili onaj način obilježili gotovo svaku obitelj.

Upravo stoga je ovo predstava širokog dosega, koja može doprijeti do vrlo široke i raznolike publike koja će u likovima i sudbini Mirne i Amira lako prepoznati sebe i osobe iz svoje okoline, ističe se u najavi predstave za koju je tekst napisala dramaturginja Nikolina Bogdanović, a temelji ga na osobnim iskustvima bosanskih izbjeglica prikupljenih kroz intervjue, a proširen je i obogaćen osobnim iskustvima autorskog tima čije su vlastite životne priče tijesno povezane s temom i motivima predstave.

Ulaznice su od jučer u online prodaji na stranici www.eventiumag.com, a broj mjesta je ograničen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini