KAZALIŠNA ZIMA U ISTRI

"Caccia lontana" 10. ožujka u pazinskom Spomen domu  

| Autor: Mladen RADIĆ
Likove Madonne Belle i Fiordalisa tumače sopranistica Jelena Štefanić i mezzosopranistica Sofija Cingula (Neven LAZAREVIĆ)

U sklopu programa "Kazališna zima u Istri" pazinsko Otvoreno učilište u Spomen domu 10. ožujka u 19 sati ugostit će komornu operu "Caccia lontana" čiji je autor iznimni hrvatsko-talijanski skladatelj Antonio Smareglia. Ovo glazbeno djelo tematizira zabranjenu ljubav paža i gospodarice, a likove Madonne Belle i Fiordalisa tumače sopranistica Jelena Štefanić i mezzosopranistica Sofija Cingula. Dirigent je Stjepan Vuger, a režiju potpisuje Ozren Prohić.

Nakon hrvatske premijere, opera je izvedena i na prestižnom opernom festivalu "Opera u Gradu" u londonskom Cityju. "Caccia lontana" je rezultat koprodukcije Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Pokrovitelj gostovanja je Istarska županija.

U povodu Svjetskog dana kazališta koji se obilježava u ožujku, ulaz na opernu predstavu je slobodan. Organizatori zato pozivaju sve da iskoriste ovu priliku i dođu u kazalište, a kako je broj mjesta ograničen, potrebno je izvršiti rezervaciju mjesta, a ulaznicu podignuti u upravi POU Pazin.

Mjesta se mogu rezervirati pozivom na broj 624-968, slanjem SMS-a na broj 099 22 14 145 ili e-mailom na kultura@puckouciliste-pazin.hr


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum