GALERIJA STUDENTSKI U PULI

SARA IŠIĆ: Jedinstvena "Staklena gnijezda"

| Autor: Mladen RADIĆ
(N. LAZAREVIĆ)

Oblik gnijezda i njegove transformacije Sara Išić istražuje temeljnim svojstvima vode i tinte tj. njihove prozračnosti, želeći tako dobiti lazurnu teksturu i time dočarati svjetlost i prozirnost staklenog oblika. Autorica pritom do željene boje dolazi postupkom kuhanja čavlića, oraha, biljaka i plodova prirode, piše u predgovoru kataloga izložbe prof. Sanja Simeuović Bajec

U Galeriji Studentski, Studentskog doma u Puli, preksinoć je otvorena izložba mlade pulske umjetnice Sare Išić. Ovo je njena prva samostalna izložba i nazvana je "Staklena gnijezda". Nastala je po diplomskom radu kojeg je radila u staklu kao lustere, na što je radila skice u akvarelu i svaka od tih skica je drugačija jer je svaki taj objekt od stakla također bio drugačiji, objasnila nam je umjetnica.

Poveznice s ptičjim svijetom

Tema je odabrana slučajno jer je autorica radila posude od stakla koje je spojila i dobila okrugli objekt kao staklena gnijezda koje je sklopila na način kao što ptice rade gnijezda. Sara Išić objašnjava da neke lastavice rade gnijezda od sline i podsjećaju na ova staklena gnijezda, tako da određena poveznica postoji.

- Oblik gnijezda i njegove transformacije Išić istražuje temeljnim svojstvima vode i tinte tj. njihove prozračnosti, želeći tako dobiti lazurnu teksturu i time dočarati svjetlost i prozirnost staklenog oblika. Autorica pritom do željene boje dolazi postupkom kuhanja čavlića, oraha, biljaka i plodova prirode, piše u predgovoru kataloga izložbe prof. Sanja Simeuović Bajec. Ona je i otvorila izložbu, uz voditelja Studentskog doma Miodraga Čerinu.

Sara Išić je rođena u Puli gdje je završila Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, smjer slikarstvo. Svoj je likovni put odabrala još kao dijete pohađajući likovno-kreativnu radionicu Artić, a nakon završene srednje škole s obrazovanjem je nastavila na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci na odjelu slikarstva.

Aktivna umjetnica

Nakon stečenog zvanja prvostupnika likovne pedagogije, upisuje diplomski studij Likovne pedagogije Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Prošle godine magistrirala je na odjelu Likovne pedagogije, smjer slikarstvo. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi neke od njih su izložba „SuncEEEEE“ u sklopu 13. festivala znanosti i skupna izložba stakla 2016. godine, objekti od stakla koji su nastali u Zadru u Muzeju antičkog stakla. Sudjelovala je na projektu Buisness&Art sa izradom statua dobitnicima PRO.PR Awards, gdje izrađenom statuom od stakla osvaja drugo mjesto. Također sudjeluje na skupnoj izložbi "Antika na suvremen način IV".

Živi i djeluje u Rijeci.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum