FUNTANA

RASPISAN NATJEČAJ ZA EX TEMPORE: Likovni natječaj s bogatim nagradama

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Turistička zajednica Funtana je devetu godinu za redom, raspisala natječaj pod nazivom "Ex-tempore" za sve one koji vole i žive likovnu umjetnost. Prijave na natječaj i pečatiranje podloga svi učesnici mogu obaviti u vremenu do 6. srpnja ove godine na nekoj od sljedećih adresa: TZ Funtana, TZ Grada Buja, TZ Grada Pule, TZ Grada Rovinja i Studiju Art Paleta Rijeka.

Ovogodišnje teme funtanjanskog susreta su: "Funtana", "More", "Istarski krajolik", a teme u akvarelu su "Izvor vode" i slobodna tema. Posebna kategorija, kao i do sada, su dječji radovi. Svi radovi biti će 6. srpnja izloženi na Trgu sv. Bernarda iza crkve, a poseban žiri u kojem su povjesničar umjetnosti Marino Baldini, magistrica likovnih umjetnosti Marina Pacenti i direktorica TZ Funtana Ana Milohanović Čehić, će u 20 sati proglasiti tri najbolja rada i podijeliti nagrade.

Autor najboljeg rada bit će nagrađen s pet tisuća kuna, kao i postavom samostalne izložbe u galeriji "Zgor murve". Autoru drugonagrađenog rada autoru donosi 3.500 kuna, a treća nagrada iznosi 2.000 kuna. Nagrade za dječje radove su ulaznice u vodeni park "Aquacollors", u "Dino park" te slatki darovi sponzora za sve male likovne umjetnike.

Muzički sastav Undercover Acustic Band uveličati će svojim muzičkim numerima svečano proglašenje nagrađenih u ovogodišnjem funtanjanskom "Ex-temporu". Sve ostale informacije svi zainteresirani za nastup na ovom likovnom događaju mogu pronaći na web stranicama TZ Funtane, www.funtana.com ili na telefon (052)445-119.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater