SKUPNA IZLOŽBA

Radovi učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Pula: URADCI NASTALI U OKRUŽENJU NASTAVE NA DALJINU

Ono što me osobno radovalo bila je spremnost svih nastavnika i učenika škole da se odmaknu od uobičajenih metoda, tehnika, didaktičkih pomagala i prijeđu na nastavu na daljinu. Problem koji je u tom trenutku bio pred nama, bez obzira na volju i želju da ga uspješno riješimo, bio je pun izazova, kazao je Davor Kliman, ravnatelj ŠPUD-a

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Izložba učenika pulske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna otvorena je u Galeriji Vincent iz Kastva u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula, gdje se može razgledati do 22. siječnja, ili pak virtualno, putem web-stranica škole.

- Godina koju smo do sada uspješno prebrodili (barem se nadam) bila je sve, samo ne uobičajena. U vremenu koje je iza nas naglasio bih našu spremnost da se prilagodimo novim situacijama i uspijemo naći snage, mudrosti, snalažljivosti kako bismo se ulovili u koštac s novim nepoznanicama (pandemijom, nastavom na daljinu, susretu s novim tehnologijama, strahovima, nadanjima itd.). Ono što me osobno radovalo bila je spremnost svih nastavnika i učenika škole da se odmaknu od uobičajenih metoda, tehnika, didaktičkih pomagala i prijeđu na nastavu na daljinu.

Problem koji je u tom trenutku bio pred nama, bez obzira na volju i želju da ga uspješno riješimo, bio je pun izazova. Kako nastavu koja ovisi o interakciji učenika i nastavnika mentora prebaciti u virtualno okruženje? Kako zadržati fokus, kvalitetu, kako će učenici raditi bez svojih školskih radionica i alata?

Iz dana u dan otkrivali smo nove načine kako voditi nastavu, a da se ne izgubi koncentracija, komunikacija i da ne podlegnemo otuđenju koje se nad nama nadvilo. Raditi u atmosferi straha, ograničenja, izolacije sve je samo ne ugodno, bez obzira na to što nam je toplina vlastitog doma pružala tada najveću moguću zaštitu. Dio radova koji su pred vama, kao i svi završni radovi, nastali su u okruženju nastave na daljinu.

Znam da zvuči neskromno, ali zajednički im je nazivnik kvaliteta koja proizlazi iz naučenog, kazao je ravnatelj ŠPUD-a Davor Kliman za ovu izložbu koja zaokružuje ovu posve neobičnu godinu, nikada težu i izazovniju za sve nas, a bilo je posve izazovno, neobično i teško mladim umjetnicima, koji su naučeni na druženje, interakciju... Svemu unatoč, nastali su zanimljivi, kreativni i kvalitetni radovi.

Izložba se ostvaruje pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Izložba se može pogledati do 22. siječnjaIzložba se može pogledati do 22. siječnjaIzložbu je moguće pogledati onlineDio izloženih radovaRadovi su nastali tijekom nastave onlineJedan od radova učenika kiparskog odjela

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini