DOVRŠETAK RADA DO 10. LISTOPADA

MEDITERANSKI KIPARSKI SIMPOZIJ: Denis Krašković u Dubrovi stvara SKULPTURU PUŽA

| Autor: Branko BIOČIĆ
Denis Krašković radi na skulpturi Puža (B. BIOČIĆ)

Denis Krašković radi na skulpturi Puža (B. BIOČIĆ)


U neposrednoj blizini Dolca amfiteatra, u Parku skulptura Dubrova zatekli smo akademskog kipara iz Zagreba, jedinog sudionika ovogodišnjeg Mediteranskog kiparskog simpozija kako u kamenu stvara svoju skulpturu Puža.

- Sada sam negdje u središnjoj poluzavršnoj fazi, za sada hvala Bogu sve ide po planu, radovi se odvijaju super, imam odličnog asistenta Denija iz Kamen Pazina, govori nam Denis uzimajući kratak predah. Idem već prema finalnoj fazi, radi se spirala, mora se još napraviti forma, ali sve u svemu zahvaljujući organizaciji i dobrom suportu za sada je sve u redu, kaže Krašković. Kada će skulptura biti gotova i Puž ugledati svjetlo dana, pitamo ga.

- Završiti moramo do 10. listopada, kada se planira zatvaranje simpozija. Za taj dan je planirano otvaranje još nekih izložbi u Labinu, a čujem i da dolazi ministrica kulture. Našli smo poziciju skulpture, tu će stajati, pozicija je vrlo zahvalna, pored Dolca amfiteatra i na ulazu u park koji je obnovljen i pokošena je trava. Vidim da ga građani obilaze, šeću, i drago mi je da sam dio svega toga, rekao je Krašković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater